ZETApress

hírportál

Veterán pingpong-Eb júliusban

Pingpong-vb 2019A pingpong körül érzékelhető megnövekedett figyelmet a nyári veterán Eb-re is átmentenék a szervezők. A Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) elnöke úgy gondolja, hogy sikeres világbajnokságot bonyolított le Budapest ? tudatta Müller Béla sajtófőnök.

A Liebherr 2019 Asztalitenisz Világbajnokság mai zárónapján Nátrán Roland kijelentette: ezt a megnövekedett figyelmet, amit a vb alatt tapasztalt a sportág, megpróbálják átmenteni, illetve felhasználni a veterán Európa-bajnokságon. A kontinensviadalnak a BOK-csarnok ad majd otthont.

? Amikor elkezdtük a világbajnokság szervezését, igyekeztünk sok mindent előre modellezni. Úgy gondolom, hogy a felkészülésünk jól sikerült, és az esetleges megoldandó problémákból az érintettek, azaz a nézők, a játékosok, a delegáltak, valamint a szponzorok nem sokat érzékeltek. Mi azon voltunk, hogy a vb minden egyes érintettjének valami pluszt adjunk ? összegzett Nátrán Roland, aki már a következő nagy világversenyre koncentrál.

? Júliusban a BOK-csarnokban lesz a veterán Eb. Közel ötezer embert akkreditálunk, a BOK mindhárom nagycsarnokát használjuk majd. Most az asztalitenisz körül megnövekedett figyelem érzékelhető. Ezt az érdeklődést szeretnénk átmenteni a nyári világversenyre is, és bízom benne, hogy egyre többen kezdenek el országszerte pingpongozni ? mondta Nátrán Roland, a MOATSZ elnöke. A világbajnokság nyolc napja alatt 143 ország közel hatszáz versenyzője állt asztalhoz. A Hungexpon megrendezett világverseny a nemzetközi szövetségtől megkapta a kiváló rendezvény minősítést.

Szóljon hozzá!