ZETApress

hírportál

Sporttörténelmi lett ez a vb!

Asztalitenisz-vb 2019Több szempontból is sporttörténelmi asztalitenisz-világbajnokságnak számít a budapesti világverseny ? tudatta Müller Béla sajtófőnök. Faragó Judit, a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) korábbi versenyigazgatója elmondta, ez az utolsó olyan vb, ahol selejtező nélkül el lehetett indulni.

? A következő egyéni világbajnokságot, a 2021-ben megrendezendő hustoni vb-t már megelőzi egy kvalifikációs sorozat, így Budapesten láthatunk utoljára ilyen nagy létszámú mezőnyt ? mondta a sportvezető, aki tanácsadóként segített, illetve segít a budapesti vb megszervezésében és lebonyolításában.

? Rendhagyó vb-t láthatunk abból a szempontból is, hogy a női egyest leszámítva egyetlen számban sem lesz kínai házi döntő. Ez egyrészt a sorsolásnak köszönhető, de több meglepetés eredmény is közrejátszott abban, hogy ilyen végjáték elé nézünk. A nemzetközi szövetségnek 1999 óta van egy olyan sportág-fejlesztési programja, amelynek hatására egyre népszerűbb az asztalitenisz. Az ITTF a világ legnagyobb sportszövetsége a maga 226 tagországával. A fejlesztési programnak köszönhetően olyan asztalitenisz nagyhatalmak jöttek létre, mint például Brazília, amely mára meghatározó pontnak számít a sportág világtérképén, de Afrikában és Ázsiában is vannak nagyon komoly fejlődést mutató államok. Ilyen Nigéria vagy India, így a középmezőny megerősödött ? összegzett Faragó Judit. A Liebherr 2019 Asztalitenisz Világbajnokság április 28-án vasárnapig tart a Hungexpon.

Szóljon hozzá!