ZETApress

hírportál

Csillának tetszik a vb

Bátorfi Csillának tetszik az asztalitenisz-világbajnokság hangulata. A kilencszeres Európa-bajnok klasszis úgy látja: a budapesti vb-t jól előkészítették, és a külföldiek is elismerően nyilatkoznak a magyar rendezésről. A Liebherr 2019 Asztalitenisz Világbajnokság április 28-án vasárnapig tart a Hungexpon.

? Mindegyik csarnoknak más hangulata van itt a Hungexpon, az egésznek van egy fesztivál jellege, és ezt jó látni, hogy a nézők szórakoznak, szurkolnak és kikapcsolódnak ? mondja Bátorfi, aki jelenleg edzőként Németországban dolgozik.

? A külföldiek közül akikkel beszéltem, mindenki pozitívan nyilatkozott a budapesti vb-ről. Szerintem a magyarok is helyenként erőn felül teljesítettek, illetve teljesítenek. Bízom benne, hogy a vb hatására többen kezdenek el versenyszerűen versenyezni. Érdekes a sportág megítélése, mert magát a pingpongot nagyon sokan játsszák, de ezt próbálom megértetni a gyerekekkel, hogyha komolyan akarják venni az asztaliteniszt, akkor szakítaniuk kell azzal az érzéssel, amit a pingpong nyújt például a strandon vagy egy játszótéren. Az élsportos asztalitenisz egy minden elemében abszolút profi sportág ? fogalmazott Bátorfi Csilla.

A világbajnokság szurkolói zónájában tegnap Bátorfi Csillán kívül Növényi Norbert és Bárdosi Sándor birkózókkal, valamint Hrutka János és Sebők Vilmos labdarúgókkal lehetett ütögetni ? tudatta Müller Béla sajtófőnök.

Szóljon hozzá!