ZETApress

hírportál

Döntetlen a Megyeri úton

Döntetlen a Megyeri útonA szezonban harmadszor sem bírt egymással az Újpest és a Honvéd. Az Újpest 3884 néző előtt gól nélküli döntetlent játszott a vendég Budapest Honvéddal tegnap délután a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában. Egy hete az ÚFC 2:1-re kapott ki Fehérváron, míg a Honvéd 1:1-et játszott a DVSC-vel a Hungária körúton.

Az Újpest nagy elánnal kezdte a mérkőzést, de lehetőségig sem jutott a jól záró kispestiekkel szemben, akik Holender révén a félidő helyzetét puskázták el a 22. percben. Ezt követően a szünetig kiegyenlített mezőnyjátékot láthattak a nézők, a kapusoknak nem akadt félni és védni valójuk.

A II. félidő elején egyik csapat sem tudta rákényszeríteni az akaratát a másikra, majd az újpestiek a 65. perc környékén magukhoz ragadták a kezdeményezést. A házigazdák ekkor sorra alakították ki a helyzeteket, de gólt nem tudtak szerezni. A hajrára kijött a szorításból a vendégcsapat, az eredmény azonban nem változott.

A bajnoki szezon mindhárom mérkőzésén döntetlenre végzett egymással az Újpest és a Honvéd, szeptember elején a Szusza Ferenc Stadionban ugyancsak 0:0 lett a végeredmény. Az újpestiek immár sorozatban 14 hazai mérkőzésükön nem kaptak ki: nyolc győzelem mellett hatodszor játszottak döntetlent. A kispestiek egymást követő nyolcadik idegenbeli bajnoki összecsapásukon is nyeretlenek: öt vereség mellett harmadszor szereztek egy pontot.

A Fradi a 30. bajnoki cím küszöbén

A két további fővárosi mérkőzésen: MTK ? Várda 0:1 (0:1) és FTC ? MOL Vidi 4:1 (1:1), míg vidéken: PAFC ? Zsóry FC 1:0 (0:0), DVSC ? Haladás 2:1 (1:0), DVTK ? Paks 1:0 (1:0) volt az eredmény. Négy fordulóval a vége előtt a Fradi 11 ponttal vezet a Vidi előtt. Hét közben a Magyar Kupa első elődöntőjében a MOL Vidi 1:0-ra verte a DVSC-t a Sóstó Arénában.

Szóljon hozzá!