ZETApress

hírportál

Helyszíni szemle Kőbányán

Steve DaintonAz április végi budapesti asztaltenisz világbajnokságon 68 asztalon lesznek mérkőzések ? mondta el Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke a január 08-ai sajtótájékoztatón, ahol többek között a vb kabaláját, az azóta már Pongi nevet kapó rókát is bemutatták.

Az esemény szervezése az utolsó szakaszba lépett, ezért is várta Steve Dainton, az ITTF vezérigazgatója nagy kíváncsisággal a Hungexpo bejárását. ? Ez a második alkalom, hogy Budapesten járok a világbajnoksággal kapcsolatosan és a három-négy hónappal ezelőtti állapotokhoz képest óriási előrelépést tapasztaltam. Nagyon örülök a hazai partnerek felkészültségének és biztos vagyok abban, hogy nagyszerű vb lesz ? mondta.

A helyszínválasztás nem véletlen, hiszen a 68 felállítandó asztalt, valamint az egyéb kiszolgáló egységeket kizárólag a kőbányai vásárváros épületegyüttese tudja biztosítani. ? Nagyon tetszik a versenyhelyszín, mert elég tágasnak tűnik, ami egy jó vb alapja. A 2017-es düsseldorfi vb központjához tudnám hasonlítani, amely az eddigi egyik legjobban sikerült asztalitenisz-vb volt. A Hungexpo különlegessége, hogy a közönség nemcsak egy sporteseményre érkezik, hanem egy parkba is. Ennek külön örülünk, hiszen célunk, hogy egyre több család látogasson pingpong-eseményeket ? jegyezte meg a versenyigazgató a bejárás végeztével.

Szóljon hozzá!