ZETApress

hírportál

Hazai győzelmek az MK-ban

Parádés lábmunkaTegnap este a Hungária körúton a Honvéd 1929 néző előtt 0:0-s félidő után 2:1-re verte Soroksárt a Magyar Kupa elődöntő odavágóján. Két hete a kispestiek a Budaörsöt, míg a soroksáriak büntetőkkel a PAFC-ot búcsúztatták a legjobb nyolc között.

Az I. félidőben nyomasztó fölényben futballoztak a kispestiek, sokkal többet birtokolták a labdát, ám az NB II-s vendégek 10 emberrel védekeztek, szinte minden beadást, lövést hatástalanítottak. Ennek ellenére akadtak helyzetei a Honvédnak, sőt N’Gog egyszer a kapufát találta el, de gól nem született. A Soroksárnak egy ziccere volt, ám Horváth László bravúros védésének köszönhetően ez sem zárult góllal.

A II. felvonásban is az élvonalbeli csapat dominált, az 57. percben a válogatott Holender Filip góljával meg is szerezte a vezetést, de a túloldalon Gyömbér Gábor, a legtapasztaltabb játékos, a 76. percbe egyenlített. A hajrában a kispestiek küzdöttek a győztes találat megszerzéséért és ez a 87. percben Kálnoki-Kis Dávidnak egy szöglet utáni fejessel sikerült is. A visszavágó április 24-én szerdán 15 órakor lesz a Haraszti úti sporttelepen.

A másik elődöntőn 16-án kedden MOL Vidi ? DVSC 1:0 (1:0) volt Fehérváron. A Vidi az FTC-t, a DVSC a Zsóry FC-t búcsúztatta két hete a legjobb 8 között. A visszavágó 23-án kedden 20 órakor lesz a Nagyerdei stadionban. A DVSC az NB I 28. fordulójában múlt szombaton 1:1-et játszott a Honvéd vendégeként.

Szóljon hozzá!