ZETApress

hírportál

Idén is célba ért a COOP Májusfa-futás

Idén immár 28. alkalommal rajtolt el múlt szerdán Szolnok egyik legnagyobb tömegsport rendezvénye a Májusfa-futás, amelynek 7. éve névadó szponzora a COOP Szolnok Zrt. A Kossuth térről indulva és oda érkezve 1600, valamint 2500 méteres távot teljesíthettek az indulók ? tudatta Jaczenkó Gábor PR menedzser, BusinessPlus Consulting Kft.

Mára valódi hagyománnyá, a város elmaradhatatlan programjává vált az esemény, amely évről évre több ezer embert mozgat meg. A helyi sportélet kiválóságai mellett Kasza Róbert öttusázó és egy fiatal tehetség, Márton Anna kardvívónő is személyesen buzdította a 6500 rajthoz álló résztvevőt.

Szolnok város életében mindig rendkívül fontos szerepet töltött be a sport, hiszen testileg és lelkileg is pozitív egyén- és társadalomformáló eszköz. A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. éppen ezért feladatának tekinti a város szabadidő és tömegsport eseményeinek, valamint egészség megóvással kapcsolatos programjainak megszervezését. Ennek keretében idén immár 28. alkalommal került megrendezésre Szolnok kiemelt éves szabadidősport rendezvényeként a Májusfa futás, amelyen csaknem 6500, a városban, a térségben élő általános és középiskolás diák, valamint felnőtt futotta le az 1600 és 2500 méteres távokat.

Évről évre kiváló helyi sportolók, olimpikonok, olimpiai bajnokok teszik le voksukat a program mellett, akik személyes jelenlétükkel amellett, hogy népszerűsítik a sport fontosságát felejthetetlen élményt szereznek a résztvevőknek. Ezúttal az OLAJ KK, a Szolnoki Dózsa vízilabda csapata, a Szolnoki Röplabda Akadémia sportolói mellett, a váltóban és csapatban többszörös világbajnok Kasza Róbert öttusázó és egy fiatal tehetség, junior világ- és Európa bajnok, felnőtt vb-bronzérmes, Márton Anna kardvívó is buzdította a futásra vállalkozókat.

? A város többféle terület mentén végzi munkáját, például gazdaságfejlesztés, kultúra, oktatás, de az egyik alapstratégia az egészséges életmódra és a mindennapos testmozgásra, sportolásra való nevelés, amelyhez biztosítja a megmérettetés lehetőségét ? fogalmazott Szalay Ferenc. Szolnok polgármestere hozzátette, működik egy diáksport támogató rendszer, ami valójában egy pontverseny az iskolák között. Ennek keretében különböző élsport és szabadidősport eseményeken gyűjthetnek pontokat. A COOP Májusfa-futás is ennek a része, amelyről szólva Szalay Ferenc elmondta: a rendezvény nagyságrendje, a résztvevő futók és érdeklődők száma szükségessé teszi a profi megvalósítást, amelyben kiemelkedő érdemei vannak a Szolnoki Sportcentrumnak és a COOP-nak, nélkülük nem lenne ilyen magas színvonalú ez a város számára meghatározó esemény.

A programnak immár hetedik alkalommal volt névadó szponzora a COOP Szolnok. Fekete Tibor ennek kapcsán elmondta, hogy társaságuk számára ? de az egész COOP rendszer számára is ? mindig is kiemelt szempont volt a gyermekek támogatása, segítése. ? Amikor látjuk a sok mosolygós arcot, nekünk az a valódi visszaigazolás, hogy jó ügy mellé álltunk ? emelte ki a COOP Szolnok vezérigazgatója, aki úgy fogalmazott, ugyan társaságuk a főszponzor, de sok szállító partnerük is a mellettük áll. ? A rendezvény egyrészről a szabadidő hasznos és aktív eltöltésére ösztönzi a város lakosságát, ám emellett az olimpikonok és sportoló kiválóságok meghívásával és a programba történő bevonásával példaképeket kívánunk állítani a fiataloknak ? tette hozzá Fekete Tibor.

? Sokat köszönhetünk a tanároknak, pedagógusoknak, hogy 28 év alatt egyre sikeresebb lett a rendezvény ? hangsúlyozta Ribár Zsuzsa, a Szolnoki Sportcentrum szervezési csoportvezetője, majd aláhúzta: A kezdetek óta hosszú utat járt be a program, több helyszínen is zajlott már. Ahogy egyre ismertebb, kedveltebb, mára pedig már a tavasz elmaradhatatlan sporteseménye lett, úgy nőtte ki a különböző területeket, így érkeztünk meg évekkel ezelőtt a Kossuth térre. Ribár Zsuzsa elmondta, hogy a program valódi sikerességét és hasznosságát mi sem bizonyítja jobban, mint a felnőttek növekvő részvétele, hiszen a számuk a kezdeti kétszázról idén az ezer főt is túllépte.

? A COOP-pal 1996 óta működünk együtt, de lényegesnek tartom kiemelni, hogy az üzletlánc társadalmi tevékenysége a sport esetében nem csak országos, hanem lokális szinten is testet ölt, amit jól láthatunk itt Szolnokon. Erre szükség is van, hiszen úgy gondolom, hogy a sport mindenhol él és létezik. Mi a MOB-nál az olimpiai mozgalom terén is ennek szellemében végezzük a munkánkat ? mondta el Vékássy Bálint. A MOB főtitkára szerint nincs versenysport tömegsport nélkül, így születnek a jövő bajnokai, éppen ezért szükség van hasonló rendezvényekre, ahol alkalom nyílik a sport, a mozgás szerepének tudatosítására és a figyelemfelhívásra.

? A testi lelki egészség szempontjából fontos a preventív gondolkodás, amelyben kiváló eszköz a sport, ezért úgy gondolom, hogy már egészen fiatal korban szükséges megszerettetni a gyermekekkel a mindennapos testmozgást. Éppen ezért állok hasonló programok, kezdeményezések mellé ? jelentette ki Kasza Róbert, olimpikon öttusázónk.

Kasza Róbert mellett egy fiatal kardvívó, Márton Anna is személyesen buzdította a futásra vállalkozókat, sőt teljesítette is a 2,5 km-es távot. A kardvívónő elmondta, hogy az edzés mellett is szeret sportolni, a futás az egyik kedvenc kiegészítő mozgásformája. ? Úgy gondolom, hogy a tömegesen, csoportosan végzett sporttevékenység nagyban hozzájárul ahhoz, hogy valakinek a mindennapjai részévé váljon a testmozgás, azt hiszem az én esetemben ez is segített abban, hogy végül versenysportoló lettem.

Szóljon hozzá!