ZETApress

hírportál

Megvannak az e-döntősök

2016 legjobb hazai bankjaKiderült, hogy kik a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság döntősei. Véget ért a K&H által támogatott bajnokság rájátszás szakasza, így a győztesek számára egyenes út vezet az április 27-28-án zajló offline döntőbe ? tudatta Csordás Emőke, Well PR.

A kezdetben közel 2000 versenyzővel indult bajnokságban mára csak 98 versenyzőnek van esélye elnyerni a CS:GO, a PUBG és a Rainbow 6:Siege, valamint a K&H League of Legends és K&H Hearthstone játékok legjobbjainak járó bajnoki címet és az ezzel járó díjat.

A tavaly ősszel az osztályozó kupákkal kezdődő Magyar Nemzeti E-sport Bajnokságban április 14-én lezárult a rájátszás szakasza, és kiderült, hogy kik azok, akik részt vehetnek az április végi döntőben. ? Az e-sport népszerűsége töretlenül növekszik Magyarországon. Alig pár éve ugyanis, hogy megismertük az e-sport fogalmát, ma pedig már ott tartunk, hogy az első, nemzetközi színvonalú, több játékot felölelő ligarendszerű versenysorozat finiséhez közeledünk, ahol eddig összesen 1936 játékos mérte össze tudását, közülük 204-en egyénileg, 1732-en pedig csapatban. A K&H-nál egyértelműen a jövő sportjaként tekintünk erre a területre, ezért a bajnokság öt játékából kettőnek, a League of Legends és a Hearthstone játékoknak is névadó támogatói vagyunk. Szeretnénk ugyanis a sportnak ezen a területén is példát mutatni az elhivatottság, az eltökéltség és a kiváló teljesítmény támogatásával. Az eredmények pedig magukért beszélnek, hiszen például a Hearthstone esetében kijelenthetjük, hogy a hazai mezőny legerősebb, legjobb négyese jutott be a döntőbe ? akik a nemzetközi versenyzőkkel is bátran felvehetik a versenyt ? mondta el Horváth Magyary Nóra, a bajnokságot is támogató K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. Az elmúlt két hét alatt az is kiderült, hogy kik azok a szerencsés versenyzők, akik sikerrel zárták a rájátszást, és ott lehetnek a döntőn:

Counter Strike: Global Offensive (CS:GO) ? Salamander, Budapest 5

K&H Hearthstone ? Hulkeinstein, Penhadani, Exigo és CheeseHead

K&H League of Legends (LoL) ? Team Plague és WiLD by Lagardére

Playerunknown?s Battlegrounds (PUBG) ? a jótékonysági gálameccset követően mind a 16 csapat részt vesz a döntőben

Rainbow Six: Siege (R6S) ? WiLD by Lagardére és RIFT Esports

? Április végén már a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság 5 játékának nyertesét fogjuk kihirdetni. A döntő két napon át, két helyszínen zajlik: április 27-én szombaton a Rainbow Six: Siege, a K&H League of Legends és a Counter-Strike: Global Offensive játékokban, április 28-án vasárnap pedig a K&H Hearthstone és a Playerunknown?s Battleground versenyekben mérik össze tudásukat a játékosok. Szombaton Győrben zajlanak majd a mérkőzések, vasárnap pedig a fővárosban, Budapesten folytatódnak. A legjobbak jutottak a fináléba, végletekig kiélezett mérkőzésekre számítunk ? árulta el Hodozsán Dániel, az esport1.hu tartalomigazgatója.

Szóljon hozzá!