ZETApress

hírportál

Horgászverseny a Balatonon

Közel ezer horgász vette birtokba a Balatont! Elstartolt a világ legnagyobb pontyfogó bajnoksága a Balaton körül. Egy hétig közel ezer horgász ered a pontyok nyomába ? tudatta Molnár Boglárka PR&talent manager.

Kezdetét vette a V. Balatoni Pontyfogó Kupa, melyre huszonkét országból érkeztek a lelkes horgászok, hogy becserkésszék a magyar tenger legnagyobb pontyait. A pontyok szerelmesei közel 140 órát töltenek majd a tó ölelésében azért, hogy megfogják, majd egy fénykép elkészítése után visszaengedjék a Balatonba az onnan kifogott óriáspontyokat.

A V. International Balaton Carp Cup (IBCC) győztese az a három tagú csapat lesz, amely a legnagyobb tömegben tudja megfogni az 5 kg-nál nagyobb pontyokat. Balatonalmáditól nyugat felé indulva, Keszthely érintésével, a déli-parton egészen Balatonakarattyáig több mint 30 település részvételével, több mint 60 helyszínen találhatóak a kijelölt horgászhelyek. ? Idén 250 csapat nevezett, huszonkét országból. A tét óriási, megnyerni a világ legnagyobb pontyfogó versenyét és vele együtt a mesés fődíjat. Ezúttal 60 versenybíró és 20 MOHOSZ halőr dolgozik a verseny ideje alatt azon, hogy mindenben segítsék a versenyzőket és biztosítsák a verseny tisztaságát ? mondta Csörgő Tamás, a verseny főszervezője.

A verseny ideje alatt minden este 20 órától élő műsorfolyamot sugároz a Fishing and Hunting Channel, melyben ismertetik a verseny aktuális állását, összefoglalót láthatnak a nézők a napi eseményekből és élőben kapcsolják a legizgalmasabb helyszíneket. A versenyt érintő legfrissebb hírekről a csatorna Facebook oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők. A szervezők bíznak benne, hogy megdől a tavalyi összrekord, amikor a horgászok közel 52 tonna pontyot fogtak, míg az IBCC történetének eddigi legnagyobb pontya 26,05 kg volt.

Szóljon hozzá!