ZETApress

hírportál

Döntetlen a Hungária körúton

Hungária körúti döntetlenA Honvéd az Új Hidegkuti Stadionban 2128 néző előtt az utolsó félórában emberhátrányban futballozva 1:1-es döntetlent játszott a Debrecennel tegnap délután a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában. Múlt szombaton a Honvéd 1:0-ra kapott ki Pesten a MOL Viditől, míg a DVSC 3:1-re verte meg az MTK-t Debrecenben.

Már a meccs elején vezetéshez jutottak a kispestiek: az 5. percben Holender értékesítette azt a büntetőt, amelyet ő harcolt ki. Lendületben maradt a házigazda, letámadásos taktikájával sok zavart okozott a labdakihozatalban és a támadásépítésben a vendégeknek, akik a kontráikban bíztak. Nem alaptalanul: a 32. perben Csősz lövésével egyenlítettek a vendégek. Ezután kapusuknak, Nagy Sándornak kellett kétszer védenie, a vendégekkel ellentétben ugyanis a fővárosiak gólhelyzetbe is kerültek a szünetig.

A II. félidőt bátrabb játékkal kezdte a Debrecen, amely az 59. percben emberelőnyhöz jutott: a hazaiaktól Nagy Gergő 9 perc alatt két sárga lapot mely, mely így kipirosodott! Próbált irányítani a vendégcsapat, de mezőnyfölényt sem sikerült kiharcolnia, mert a hazaiak 10 emberrel sem álltak vissza, hanem igyekeztek támadni. A nagy küzdelem rengeteg szabálytalansággal párosult: Karakó játékvezető futószalagon osztotta a sárga lapokat. A végjátékban mindkét kapu előtt adódtak helyzetek ? a vendégektől Bódi szabadrúgásból a kapufát találta el ?, de az eredmény nem változott.

A Debrecen négy idegenbeli vereség után tudott újra pontot szerezni vendégként a bajnokságban. Egymás ellen a szezon három meccsén mindkét csapat 4-4 pontot szerzett, ezt megelőzően a Honvéd és a Debrecen is otthon győzött. A 28. forduló vidéki eredményei: Paks ? PAFC 0:0, Haladás ? MTK 1:0 (0:0), Zsóry FC ? FTC 1:2 (1:0), Várda ? DVTK 1:1 (0:1), MOL Vidi ? ÚFC 2:1 (1:0).

Szóljon hozzá!