ZETApress

hírportál

Nyíregyházáról az MTK-ba

Fucsovics Márton és dr. Deutsch TamásAz MTK színeiben folytatja pályafutását Fucsovics Márton, a férfi tenisz-világ-ranglista 37. helyezettje. A délutáni városmajori sajtótájékoztatón dr. Deutsch Tamás klubelnök közölte: hosszú távra kötöttek megállapodást a legjobb magyar férfi játékossal, aki a jövőben eddigi szponzorai mellett az MTK támogatására is számíthat.

? Márton egy olyan világhírű magyar, aki valóban az országhatárokon kívül is ismert. Személy szerint az egyik kedvenc sportolóm, aki remélhetőleg klubunk kötelékeiben még jobban ki tudja bontakoztatni a tehetségét, és igazi megtiszteltetés, hogy csatlakozott az MTK több mint kétezer sportolójához ? jelentette ki Deutsch Tamás, aki reális célkitűzésnek nevezte, hogy a Nyíregyházi Tenisz Park SE-től átszerződött játékos a Top 10-be kerüljön a világranglistán, illetve hogy Grand Slam-tornát nyerjen.

Az egyesület vezetője hozzátette, a teniszezők közül már az MTK-t erősíti többek között Piros Zsombor, Nagy Péter, Szintai Dávid, Babos Tímea, Jani Réka, Gálfi Dalma, Arn Gréta és a junior páros Australian Open-bajnok Nagy Adrienn is. ? Büszkén mondhatom, hogy az MTK tenisz-szakosztályához tartozó Budai Tenisz Centrum világ-összehasonlításban is megállja a helyét! ? mondta Deutsch Tamás.

A klubelnök MOB-alelnöki minőségében elmondta még, hogy szeretné, ha Márton a szintén MTK-s Babos Tímeával vegyes párosban indulna a 2020-as Tokiói Nyári Olimpián! Ehhez viszont az kell, hogy a jövő áprilisig tartó kvalifikációs szezonban minél több páros-versenyen együtt induljanak, nyerjenek és kvótát szerezzenek! Mivel mindketten Magyarország 1. számú versenyzői, így esélyük van a kijutásra és ott még az éremszerzésre is! Timi eddig csak külföldi partnerekkel indult párosban, az olimpián viszont csak azonos országbeli társak indulhatnak.

Fucsovics Márton megköszönte a lehetőséget a klubnak, kifejtve, hogy jó eredményekkel igyekszik meghálálni azt. A közelgő salakos idényről elmondta: egy hete készül az európai salakszezonra, amelynek a jövő héten Monte-Carlóban vág neki. ? Továbbra sem ez a kedvenc borításom, a kemény pályát jobban szeretem. Tavaly gyengén kezdtem salakon, de aztán a Roland Garroson mentem egy kört, és megnyertem a genfi tornát, az idén boldog lennék azzal, ha ugyanannyi pontot gyűjtenék ebben az időszakban ? tette hozzá.

Régi-új edzője, a francia Olivier Tauma, aki márciusban lett az első számú tréner a stábjában, közölte, hogy meglepődött tanítványa felkészültségén, amikor ismét együtt kezdtek el dolgozni. ? Amikor régebben edzettem őt, az 500. hely körül volt, most pedig a top 40 tagja. Annak idején a 135. helyig jutottunk együtt, de most is ugyanaz a kedves srác, továbbra is jó a viszonyunk. Nem készülünk nagy változtatásokra a játékában, kicsit jobban összpontosítunk majd a szervára, a fogadásokban már most is a legjobbak közé tartozik ? sorolta a 45 éves szakember tanítványa érdemeit. Az edző mosolyogva mondta: ő is hallotta, hogy tanítványa a salakot szereti a legkevésbé, ugyanakkor első Challenger-tornagyőzelmét éppen ilyen borításon aratta 2013-ban Kínában. ? Ez csak az ő fejében van meg így, valójában minden borításon nagyszerű teljesítményre képes, úgyhogy ezzel biztosan nem lesz gond! ? tette hozzá bizakodva.

Szóljon hozzá!