ZETApress

hírportál

Nyíregyházáról az MTK-ba

Fucsovics Márton és dr. Deutsch TamásAz MTK színeiben folytatja pályafutását Fucsovics Márton, a férfi tenisz-világ-ranglista 37. helyezettje. A délutáni városmajori sajtótájékoztatón dr. Deutsch Tamás klubelnök közölte: hosszú távra kötöttek megállapodást a legjobb magyar férfi játékossal, aki a jövőben eddigi szponzorai mellett az MTK támogatására is számíthat.

Márton egy olyan világhírű magyar, aki valóban az országhatárokon kívül is ismert. Személy szerint az egyik kedvenc sportolóm, aki remélhetőleg klubunk kötelékeiben még jobban ki tudja bontakoztatni a tehetségét, és igazi megtiszteltetés, hogy csatlakozott az MTK több mint kétezer sportolójához – jelentette ki Deutsch Tamás, aki reális célkitűzésnek nevezte, hogy a Nyíregyházi Tenisz Park SE-től átszerződött játékos a Top 10-be kerüljön a világranglistán, illetve hogy Grand Slam-tornát nyerjen.

Az egyesület vezetője hozzátette, a teniszezők közül már az MTK-t erősíti többek között Piros Zsombor, Nagy Péter, Szintai Dávid, Babos Tímea, Jani Réka, Gálfi Dalma, Arn Gréta és a junior páros Australian Open-bajnok Nagy Adrienn is. – Büszkén mondhatom, hogy az MTK tenisz-szakosztályához tartozó Budai Tenisz Centrum világ-összehasonlításban is megállja a helyét! – mondta Deutsch Tamás.

A klubelnök MOB-alelnöki minőségében elmondta még, hogy szeretné, ha Márton a szintén MTK-s Babos Tímeával vegyes párosban indulna a 2020-as Tokiói Nyári Olimpián! Ehhez viszont az kell, hogy a jövő áprilisig tartó kvalifikációs szezonban minél több páros-versenyen együtt induljanak, nyerjenek és kvótát szerezzenek! Mivel mindketten Magyarország 1. számú versenyzői, így esélyük van a kijutásra és ott még az éremszerzésre is! Timi eddig csak külföldi partnerekkel indult párosban, az olimpián viszont csak azonos országbeli társak indulhatnak.

Fucsovics Márton megköszönte a lehetőséget a klubnak, kifejtve, hogy jó eredményekkel igyekszik meghálálni azt. A közelgő salakos idényről elmondta: egy hete készül az európai salakszezonra, amelynek a jövő héten Monte-Carlóban vág neki. – Továbbra sem ez a kedvenc borításom, a kemény pályát jobban szeretem. Tavaly gyengén kezdtem salakon, de aztán a Roland Garroson mentem egy kört, és megnyertem a genfi tornát, az idén boldog lennék azzal, ha ugyanannyi pontot gyűjtenék ebben az időszakban – tette hozzá.

Régi-új edzője, a francia Olivier Tauma, aki márciusban lett az első számú tréner a stábjában, közölte, hogy meglepődött tanítványa felkészültségén, amikor ismét együtt kezdtek el dolgozni. – Amikor régebben edzettem őt, az 500. hely körül volt, most pedig a top 40 tagja. Annak idején a 135. helyig jutottunk együtt, de most is ugyanaz a kedves srác, továbbra is jó a viszonyunk. Nem készülünk nagy változtatásokra a játékában, kicsit jobban összpontosítunk majd a szervára, a fogadásokban már most is a legjobbak közé tartozik – sorolta a 45 éves szakember tanítványa érdemeit. Az edző mosolyogva mondta: ő is hallotta, hogy tanítványa a salakot szereti a legkevésbé, ugyanakkor első Challenger-tornagyőzelmét éppen ilyen borításon aratta 2013-ban Kínában. – Ez csak az ő fejében van meg így, valójában minden borításon nagyszerű teljesítményre képes, úgyhogy ezzel biztosan nem lesz gond! – tette hozzá bizakodva.

Szóljon hozzá!