ZETApress

hírportál

Csapatként működtek jól

Fodor Szabolcs, FTCTegnap este a Ferencváros jégkorongcsapata 5:2-re győzött Pesterzsébeten a Csíkszereda ellen az ERSTE Liga döntőjének 5. meccsén, mellyel a zöld-fehérek 4:1-re nyerték a párharcot és bajnokok lettek.

Az alapszakaszban kétszer és a középszakaszban is vereséget szenvedtek Csíkszeredában, a döntőben azonban mindkét meccset megnyerték riválisuk otthonában – kezdte az értékelést Fodor Szabolcs vezetőedzővel Takács Gábor. A január 07-ei Fodor-interjú idekattintva olvasható.

F.SZ: Korábban kétszer is csak büntetőkkel maradtunk alul. A fiúk egész évben nagyot küzdöttek. Szerencsére a fináléban is helyén volt a szívük, így tudtunk fordítani, hiszen az első összecsapást itthon elveszítettük.

Kik voltak a csapat legjobbjai a bajnokságban?

F.SZ: Senkit nem szeretnék kiemelni, csapatként működtünk kiválóan. Mindenki odatette magát az edzéseken is. Csodálatos szurkolótáborunknak pedig köszönöm, hogy végig mellettünk voltak!

Mennyit használ a magyar jégkorongnak, hogy három erdélyi és egy osztrák csapat is szerepelt az ERSTE Ligában?

F.SZ: A Csíkszereda döntőbe jutása is azt mutatja, hogy ezek a csapatok emelik a színvonalat. Persze jobb lenne, ha több magyarországi csapat indulna a bajnokságban!

Szóljon hozzá!