ZETApress

hírportál

Öttusa vk a vb jegyében

Lovaglás az öttusánMájus elején Székesfehérvár ad otthont az öttusa világkupának, amely gyakorlatilag a világbajnokság tesztversenye lesz ? tudatta Világi Péter és Bányász Árpád, VPB Kommunikáció.

Kármán Sándor szerint a fehérvári esemény a helyszíneket tekintve is nagyon fog hasonlítani a budapesti világbajnoksághoz. ? Óriási dolog, hogy egy évvel az olimpia előtt Magyarország rendezheti az öttusa vb-t, és emellett lesz egy laser run világbajnokság is. Célunk, hogy a vb-n felhasználandó összes technikát egy nagy nemzetközi eseményen, versenyhelyzetben is tesztelni tudjuk, és erre remek alkalmat kínál a világkupa, amely rangját tekintve, hasonló erősségű, mint a világbajnokság ? mondta a versenyigazgató.

A szervező bizottság információi szerint Székesfehérváron 32-35 ország 180 versenyzője indul majd. A magyar színeket alapesetben négy női és négy férfi képviselheti, de az elmúlt évek tapasztalatai alapján 12-12 öttusázó is elindulhat, ez ugyanis a vk összlétszámától függ. A fehérvári világkupát május 1-eje és 5-e között (szerdától vasárnapig) bonyolítják le, míg a budapesti világbajnokság ? mint a tegnapi sportnaptár-bemutató kapcsán jeleztük ? szeptember 2-án hétfőn kezdődik és 8-án vasárnapig tart a Kincsem Parkban.

Szóljon hozzá!