ZETApress

hírportál

Országos Görpark Program

Göriző családDr. Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára és Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a Magyar Országos Gördeszka és Görkorcsolya Sportági Szakszövetség bevonásával idén elindítja az Országos Görpark Program I. ütemét ? tudatta Töli Gergely kormánybiztosi koordinációs referens.

A magyarországi városokban olyan görparkok kialakítását szeretnénk támogatni, amelyek biztonságosak, és az amatőr, hobbisportolók elvárásai mellett a versenyzők igényeit is ki tudják elégíteni. A Programba először a 20 ezer főnél nagyobb lakosságú önkormányzatok és önkormányzati szervek jelentkezhetnek. A görparkok kialakításának támogatására az idei évben 350 millió forint áll rendelkezésre. Helyszínenként az összköltség 50%-át, de legfeljebb 30 millió forintot tudunk biztosítani. A támogatásban részesülőknek biztosítania kell a park ingyenes használatát, és megépítését követően 5 évig vállalnia kell a park fenntartását, karbantartását és üzemeltetését.

A megfelelő minőségű és színvonalú pályák építése érdekében a döntés előkészítésére felkértük a Magyar Országos Görkorcsolya és Gördeszka Sportági Szakszövetséget, és támaszkodni kívánunk a javaslataikra. A benyújtott igények szakmai, műszaki és pénzügyi vizsgálatát követően a helyszínekre vonatkozó végső döntést az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkára és az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos közösen hozza meg. A Programba 2019. április 30-áig van lehetőség jelentkezni, a görparkok átadásának határideje pedig 2020. június 30-a.

Szóljon hozzá!