ZETApress

hírportál

OXXO-leleplezés az AMTS-en

Új kamionnal folytatja a versenyzést Magyarország egyetlen kamionversenyző csapata, magyar fejlesztésű járműre esett a választás. A kétszeres Eb-győztes, kétszeres angol bajnok OXXO Hungary Truck Racing Team ünnepélyes keretek között a Hungexpo G-épület 19. standján mutatta be ma délután a járművet.

2018-ban új versenyzőt szerződtetett az OXXO Hungary Truck Racing Team. A 20 éves Molnár Bendegúz jelenleg Magyarország legígéretesebb autóversenyző tehetsége, érkezésével hazánk egyetlen kamionversenyző csapata immár 100%-osan magyar összetételű. Az ifjú tehetség leigazolása után a csapat úgy döntött, hogy a 2019-es szezonra új versenykamiont vásárol a pilótának.

A vezetőség választása egy MAN típusú járműre esett, amely korábban sikeresen szerepelt a FIA-Kamion Európa-bajnokság (ETRC) 2018-as szezonjában, a német Sascha Lenz vezetésével. A kamion a mezőny az egyik legjobban felkészített résztvevője volt, egyedi fejlesztéseit Bakó Csaba, az OXXO Hungary Truck Racing Team korábbi mérnöke készítette.

A jármű a nagyközönség előtt a mától vasárnapig tartó AMTS kiállításon mutatkozott be először, Sárosi Brúnó csapatfőnök ünnepélyes keretek között leplezte le és mutatta be az érdeklődőknek. Az OXXO új kamionjának megjelenése hordozza a csapat tradíciót: elődjéhez hasonlóan nemzeti színű, piros-fehér-zöld festést kapott, hogy a csapat ezzel is kifejezze az európai versenysorozatban nemzeti hovatartozását.

Szóljon hozzá!