ZETApress

hírportál

Jó játékkal bravúros győzelem

Horvát-verő fiainkLabdarúgó-válogatottunk az utóbbi két év legjobb játékával hátrányból fordított és 1:1-es félidő után Szalai Ádám és Pátkai Máté góljaival 2:1-re nyert a világbajnoki ezüstérmes horvátok ellen tegnap este a Groupama Arénában az Európa-bajnoki E-csoport 2. játéknapi selejtezőmérkőzésen.

Délután Wales James 5. percbeli góljával 1:0-ra legyőzte a vendég Szlovákiát, míg Azerbajdzsán szabadnapos volt. A március 21-ei 1. fordulóban Wales volt szabad, Szlovákia?Magyarország 2:0 (1:0) és Horvátország?Azerbajdzsán 2:1 (1:1) lett úgy, hogy a horvátok 0:1-ről fordítottak. Tegnap mi tettük meg ugyanezt ellenük. Mint egy hete megírtuk, az NB I-ben és az NB II-ben az Eb-selejtezők miatt nem rendeztek most mérkőzéseket.

A mieink 2. diadalukat aratták a horvátok felett a korábbi 6 döntetlen és 3 vereség mellett. Mindkét gólunk a 100. válogatottságát ünneplő Dzsudzsák Balász gólpasszából született. Marco Rossi szövetségi kapitány együttese június 8-án szombaton Azerbajdzsán vendége lesz, 11-én kedden pedig Wales gárdáját fogadjuk a 3-4. fordulóban, majd a szeptember 6-ai 5. fordulóban szabadok leszünk. Csoportunk állása 2 forduló után: 1. Szlovákia 3 pont (2:1 gólarány), 2. Wales 3 (1:0), 3. Horvátország 3 (3:3), 4. Magyarország 3 (2:3), 5. Azerbajdzsán 0 (1:2). A Wales-iek és az azeriek 1-1 mérkőzéssel kevesebbet játszottak, a 3-4. fordulóban a szlovákok és a horvátok lesznek szabadok.

Szóljon hozzá!