ZETApress

hírportál

Kemény verseny lesz a Hungexpon

Póta GeorginaPóta Georgina szerint egy világbajnokságon jól szerepelni sokkal nehezebb, mint egy olimpián. A kétszeres Európa-bajnok asztaliteniszezőnő az áprilisi világbajnokságra készül, ahol elsősorban saját magának szeretne megfelelni ? tudatta Müller Béla sajtófőnök.

? Nincsenek szám szerinti helyezésre vonatkozó elképzeléseim, elsősorban a magam által megfogalmazott célokat szeretném teljesíteni Budapesten. Szeretnék jó játékkal minél tovább versenyben maradni a Hungexpon ? mondta Póta Georgina, aki szerint egy olyan mezőnyben eredményesnek lenni, mint amilyen Budapesten is lesz, sokkal nehezebb, mint egy olimpián. ? Csak bele kell gondolni: amíg egy olimpián az ázsiaiaktól elindulhat két kínai és két japán, addig egy vb-re öt-hat játékos is kvalifikálhatja magát. Ezért lesz borzasztóan nehéz ez a világbajnokság ? hangsúlyozta a magyar csapat erőssége.

Mint két hete megírtuk, Póta Georgina egyéniben és Matilda Ekholmmal párosban is elindul a vb-n. A Hungexpon megrendezendő Liebherr asztalitenisz-vb április 21-én húsvétvasárnap kezdődik és 28-án vasárnapig tart.

Szóljon hozzá!