ZETApress

hírportál

Honvéd-ünnep liverpooliakkal

Honvéd-rohamA dobogós helyekért küzdő Budapest Honvéd tegnap délután 1400 néző előtt 3:0-ra verte a középmezőnybeli Paksot az OTP Bank Liga 25. fordulójában. Az elmúlt szombaton mindketten döntetlent játszottak a Várda, illetve a MOL Vidi ellen.

A mérkőzés első szakaszában a vendégek birtokolták többet a labdát, de mezőnyfölényük meddőnek bizonyult, veszélyeztetni egyáltalán nem tudták a kispestiek kapuját. A Honvéd a 27. percben váratlanul vezetést szerzett a 150. bajnoki találkozóján szereplő Holender találatával. A gól jót tett a mérkőzésnek, mert a paksiak magasabb sebességi fokozatban kapcsoltak, mégis a 37. percben fővárosiak növelték előnyüket. Újra David N’Gog beadásából duplázott Holender, aki a jubileumát azzal ünnepelhette, hogy utolérte a góllövőlista élén álló ferencvárosi Davide Lanzafamét.

A folytatásban biztos vezetése ellenére a Honvéd támadott többet, amely meghozta eredményét: az 54. percben David N’Gog gólja ? amit 25 liverpooli szurkoló ünnepelt a helyszínen ? végleg eldöntötte mindhárom pont sorsát. (A francia csatár 2008 és 2011 között az angol kikötővárosban futballozott.) A hátralévő időben a hazaiak visszahúzódtak, így a paksiaknál volt többet a labda, de helyzetet csak elvétve alakítottak ki, a kevés lehetőségük alkalmával pedig Gróf védett, így az eredmény még az 5 perces hosszabbításban sem változott.

A további két fővárosi eredmény: ÚFC ? Várda 1:0 (1:0) és FTC ? Haladás 2:0 (0:0). A vidéki eredmények: PAFC ? MTK 3:2 (1:2), MOL Vidi ? Zsóry SE 1:0 (1:0) és DVSC ? DVTK 1:0 (1:0). Mivel válogatottunk március 21-én csütörtökön 20:45-kor Nagyszombaton Szlovákiával, majd 24-én vasárnap 18 órakor a Groupama Arénában Horvátországgal játszik az E-csoportban Eb-selejtező mérkőzéseket, a 26. fordulót 30-án szombaton rendezik.

Szóljon hozzá!