ZETApress

hírportál

Lökött tudósítás

Liu Shaolin SándorLökött a kínai vendégmunkás ? írta hétvégén a 444.hu portál. Mivel a Fradi sportolói nyílt levélben tiltakoztak, a cím azóta megrövidült, s csak Lökött maradt. A tudósítás arról szólt, hogy Shaolin Sándort lökés miatt kizárták az 1500 méteres versenyből, nem jutott a döntőbe, bár a Lökött címből azt is vélhetnénk, hogy nem volt normális.

A tiltakozást főleg az váltotta ki, hogy a 2018-as Téli Olimpia bajnoka bár kínai apától, de magyar anyától Magyarországon született, tehát nem migráns, s pláne nem vendégmunkás. Sikereit magyar színekben, ferencvárosi sportolóként érte el. Február 14-én a Nemzeti Színházban átvehette az Év férfi sportolója-díjat Tarlós István fő-polgármestertől és Carl Lewis kilencszeres olimpiai és nyolcszoros világbajnok amerikai atlétától.

A hírportál egyébként jókora öngólt lőtt. Ha azt akarta bizonyítani, hogy szükségünk van a bevándorlókra, nem egy negatív hírrel kellett volna megtennie, ha viszont arra gondolt, hogy egy vendégmunkásból még olimpiai bajnok is lehet, szintén rossz alanyt választott. Ha Brüsszel bevándorlási tervei mellett kampányolt, ez nagyon nem jött neki össze. A kormánypárti többség ugyanis az illegális bevándorlást akarja megállítani, őket akarja távol tartani országunkból. A kínai Csang Csing Lina ? aki Bánhidi Ákossal együtt vehette át Sándor edzőjeként az Év edzője-díjat Polgár Judit kétszeres sakkolimpiai bajnoknőtől és Rátgéber László kosárlabda mesteredzőtől az Év sportolója gálán ?, sem a kertek alatt érkezett, hanem legálisan jött be az országba. Azok sem illegálisan tartózkodnak itt, akik az OTP Bank Ligában fociznak, akik a klubjukban edzik őket, vagy épp a magyar labdarúgó válogatott kispadján ülnek.

Akik ellen Orbán Viktor fellép, azok a határon eldobálják irataikat, álnéven érkeznek. Felnőttként fiatalkorúnak hazudják magukat, vagy ha már ehhez öregnek látszanak, háborús országból érkezőnek hazudják magukat, hogy ne lehessen kitoloncolni őket. Belőlük sosem lesz olimpiai és világbajnok, nem lesz orvos és és mérnök, csak ingyenélő segélykérő az itthoniak nyakán. Rájuk viszont nincs szükségünk, de ez nem derül ki az írásból! Akkor meg mire volt jó a 444.hu cikke? Nem tudom. Kimaradt belőle, hogy bajnokunkat három futamból is kizárták ütközések miatt, de mindannyiszor tagadta, hogy szabálytalankodott. Döntse el hát az olvasó, hogy ki lökött?

Szóljon hozzá!