ZETApress

hírportál

Tovább szárnyal a Fradi

Varga Roland vezető góljaA listavezető Ferencváros 4587 néző előtt 3:0-s félidő után 3:1-re verte az MTK-t az Új Hidegkuti Stadionban a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójának tegnap esti zárómérkőzésén. Múlt szombaton a Fradi 7:0-ra verte a DVTK-t otthon, míg az MTK 0:0-t játszott Újpesten.

Az MTK sok és fegyelmezett munkával a mezőnyben egyenrangú partnere tudott lenni az esélyesebb Ferencvárosnak, a szünetre mégis háromgólos hátrányba került. A különösen a jobb szélen hatékony vendégcsapat hat helyzetéből hármat gólra váltott ? Varga Roland 5. percben szerzett vezető gólja után Davide Lanzafame a 29. és 42. percben volt eredményes ?, a hazai együttes pedig semmilyen veszélyt nem jelentett a kapura.

A II. félidőben a Fradinál elfogyott a lendület és a tűz is, ezt kihasználva az MTK helyzeteket dolgozott ki, és előbb egy keresztlécig, majd a 77. percben a szépítő találatig is eljutott Gera Dániel szólóját követően. A hátralévő időben a vendégek jobban koncentráltak a védekezésre, és már nem engedték közelebb magukhoz a házigazdákat.

Az FTC a szezonban harmadszor, sorozatban negyedszer győzte le az MTK-t, amely a tavaszi idény hatodik bajnoki mérkőzésén negyedszer szenvedett vereséget. Ebben az időszakban három hazai fellépésén egyetlen pontot sem szerzett. A tegnapi forduló vidéki eredményei: Várda ? Honvéd 1:1 (1:1), Paks ? MOL Vidi 2:2 (2:1), Haladás ? ÚFC 3:2 (0:2), DVSC ? Zsóry SE 1:0 (1:0), DVTK ? PAFC 1:0 (0:0).

Szóljon hozzá!