ZETApress

hírportál

Megvan a vb-keret

A kapitányok kijelölték a Liebherr vb-n induló keretet. Nincs több kérdőjel! Eldőlt, hogy kik indulnak a hazai rendezésű asztalitenisz-világbajnokságon. A szövetségi kapitányok kihirdették a válogatott keretet, a vb sajtócsapatának egyben össze is foglalták azt, hogy milyen eredményekkel lennének elégedettek ? tudatta Müller Béla sajtófőnök.

Bátorfi Zoltán, a nők szövetségi kapitánya elmondta: az sikernek számítana, ha egyéniben Pergel Szandra és Madarász Dóra a legjobb 32 közé kerülne. ? Póta Georgina esetében más a helyzet, ő a legjobb 32 között lesz kiemelve, bízzunk benne, hogy minél tovább jut. Bálint Bernadett, Leonie Hartbrich és Fehér Orsolya számára tapasztalatszerzés a legfőbb cél ezen a vb-n, remélhetőleg lesz közöttük majd főtáblás is! ? nyilatkozta Bátorfi, aki hangsúlyozta, a párosok között a Póta Georgina, Matilda Ekholm duó remélhetőleg a 8 között kiemeltek lesznek. ? Ez még a jövő zenéje, majd a katari World Touron dől el mindez. A Pergel ? Madarász párosnak a nyolcaddöntő ? ahogy két éve is ? remek eredmény lenne! ? reménykedett a kapitány.

Aranyosi Péter, a férfiak szövetségi kapitánya a két évvel ezelőtti eredménnyel elégedett lenne. ? Akkor két kört ment Lakatos Tamás a főtáblán. A fiatalok esetében a cél az, hogy ne kapjanak ki gyengébbtől és szorongassák meg a náluk magasabban jegyzett játékosokat ? összegzett Aranyosi Péter. Természetesen a sorsolástól sok minden függhet, így a vb kezdetéig még a szerencse is közrejátszhat a mieink szereplésében. A Hungexpon megrendezendő április 21-én húsvétvasárnaptól 28-án vasárnapig tart. A Liebherr asztalitenisz-világbajnokságon induló magyar játékosok:

Női egyéni: Póta Georgina, Pergel Szandra, Madarász Dóra, Bálint Bernadett, Leonie Hartbrich, Fehér Orsolya.

Női páros: Póta Georgina ? Matilda Ekholm, Pergel Szandra ? Madarász Dóra, Bálint Bernadett ? Nagyváradi Mercédesz.

Vegyes páros: Szudi Ádám ? Pergel Szandra, Ecseki Nándor ? Madarász Dóra, Majoros Bence ? Bálint Bernadett.

Férfi egyéni: Majoros Bence, Lakatos Tamás, Szudi Ádám, Ecseki Nándor, András Csaba, Juhász Patrik.

Férfi páros: Ecseki Nándor ? Szudi Ádám, Majoros Bence ? Lakatos Tamás, Juhász Patrik ? András Csaba.

Szóljon hozzá!