ZETApress

hírportál

Remek kezdet a csoportmeccsen

Bravúros 3-2-es győzelmet aratott a magyar Universiade jégkorong-válogatott. A 29. Téli Universiade nyitó napja előtti első csoportmérkőzésen a magyar egyetemi jégkorong válogatott bravúros 3:2-es győzelmet aratott a japán egyetemi csapat felett ? tudatta a Magyar Egyetemi ? Főiskolai Sportszövetség.

Az egyetemisták olimpiájának számító Téli Universiadén 1966 óta először szerepel magyar jégkorong válogatott. A jégkorongtornán tizenkét csapat vesz részt, ezeket két csoportba sorolták. A magyar egyetemisták az A-csoportba kerültek. Ellenfeleink sorrendben a következők: Japán, Egyesült Államok, Csehország, Oroszország, Szlovákia. Mindenki játszik mindenkivel, ennek alapján kerül be az 1-2. helyezett a március 11-ei elődöntőbe. A részletes program idekattintva olvasható.

Vas Márton, a Szapporo-i hős vezette fiatal csapat az Erste ligás Schiller-Vasas HC-ra épül, de olyanok is helyet kaptak benne, mint a nagy-válogatottban is megfordult Könczei Áron és Turbucz Martin. A játékosok fantasztikus hangulatról és nagyszerű körülményekről számoltak be tegnap Krasznojarszkból. ? Jó a közeg, nem gondoltuk volna, hogy ilyen komoly a szervezés. Nagyszerű élmény lesz itt játszani, főleg, hogy telt ház lesz a meccsek nagy részén ? fogalmazott a csatár Csiki Attila. ? Kiválóak a körülmények, nem sokan játszottunk ilyen szintű csarnokban. Extra motivációt jelent, hogy telt házas meccseket játszhatunk. A jég tökéletes, ehhez nem lesz nehéz hozzászokni. Az olimpiai létesítmények vannak ezzel egy szinten ? tette hozzá Erőss Zoltán.

? Új filozófiánk szerint akarunk játszani a tornán. Próbálunk agresszívek lenni mindenhol, nem kinyílni, sokat korcsolyázni, minél többet birtokolni a korongot. Ezek az alapelvek, amelyekhez ragaszkodunk. Azt várom, hogy a srácok dolgozzanak keményen, rakják ki szívüket, lelkület a jégre, aztán meglátjuk, hogy ez mire lesz elég ? nyilatkozta előzetesen Vas Márton vezetőedző.

Helyi idő szerint ma 12:30-kor (magyar idő szerint 06:30-kor) rendezték meg a magyar?japán találkozót, amely végül 3:2-es magyar sikerrel zárult. Az I. harmad 0:0-s döntetlent hozott, a II. játékrészben 3:0-val ért véget, miután Könczei Áron az Állatorvostudományi Egyetem (ÁTE) hallgatója kétszer, míg Lőczi Árpád (ELTE) egyszer talált be. A III. harmadban a japánok ugyan két gólt is lőttek, de egyetemistáink újra megerősödő védekezésével, 3:2-es magyar győzelemmel zárult az Universiade első magyar vonatkozású mérkőzése. A japánok egyébként a tőlük megszokott stílusban játszottak: jól korcsolyázva, ám nem fizikális hokit nyújtva. A csapat edzője az az Okita Teruhiko, aki a decemberi, U20-as Divízió I/B vb-n szerepelt együttest is irányította. Vasárnap az amerikai válogatott lesz a következő ellenfelünk.

? Fantasztikus érzés volt, az egész csapat nagyon jól küzdött. Szorossá tettük a végét, mert elhittük, hogy megvan a meccs, több lövést és teret hagytunk nekik. Kibírtuk a végéig, nagyot küzdöttünk és győztünk. Nagy megtiszteltetés, hogy a nyitóünnepségen én vihetem a zászlót, és én képviselhetem a magyar hokit és az országot ? mondta a kétgólos Könczei Áron (ÁTE). ? Nyerni mindig jó, de ilyen kemény munkával pedig különösen. Jól küzdöttünk, odatettük magunkat és magyaros módra nyertünk. Az elején kicsit izgultunk, hiszen sok néző volt, nagy hangulatot teremtettek, de utána ezt le tudtuk vetkőzni, és felszabadultan játszottunk. A sorunkban megvolt a kémia, hiszen a klubcsapatban is együtt szerepelünk, ez kellett a jó játékhoz ? tette hozzá az egygólos Lőczi Árpád (ELTE).

2 hozzászólás

  1. A 29. Téli Universiaden Egyesült Államok ? Magyarország 8:1 (4:0, 1:0, 3:1). A Japán elleni pénteki győzelmet követően az egyik legnehezebb ellenfél következett Krasznojarszkban. A mijeink nem is tudták sokáig felvenni a versenyt az amerikai egyetemistákkal. A III. harmadban aztán Bálint Tamás révén összejött a szépítés, de súlyos vereség lett a vége. Jégkorong-válogatottunk kedden Csehországgal mérkőzik.

  2. Vereséggel zárták jégkorongozóink a 29. Téli Universiadet. A japánok 3:2-es legyőzése és az amerikaiaktól elszenvedett 8:1-es vereségünk után 3 olyan vesztes meccsünk következett, ahol még gólt sem szereztünk. Eredménytelenségeink: Csehország?Magyarország 7:0, Magyarország?Oroszország 0:8 és Szlovákia?Magyarország 4:0. Gólkülönbségünk: 4-29, azaz -25.