ZETApress

hírportál

Végre nyert a Fradi!

Nguen gólörömeA ferencvárosiak 6771 néző előtt 0:0-s félidő után 4:0-ra győzték le a Puskás Akadémiát tegnap este a Groupama Arénában. Múlt szombaton a PAFC 1:0-ra kapott ki Újpesttől Felcsúton, míg a Fradi hosszabbításban 2:1-re vesztett Debrecenben. (Két hete az ÚFC is a hosszabbításban mentett pontot ellenük a Megyeri úton.)

A felcsútiak letámadásos taktikával közel fél órán át a mezőnyben tudták tartani a labdát többet birtokló házigazdákat, a támadójátékuk azonban erőtlen volt, Radó révén csupán egy helyzetük adódott. Ugyanakkor a lendületes ? kapufáig is jutó ? Petrjak vezérletével több helyzetet dolgozott ki a Ferencváros, melynek első gólját a szünet előtt les címén érvénytelenítette Farkas Ádám játékvezető.

Gyors gólokkal kezdte a II. félidőt a házigazda csapat, amely négy perc alatt 2-0-ra elhúzott: a 47. percben Gorriaran értékesített egy büntetőt, majd 2 perc múlva Petrjak centerezésszerű lövése perdült a felcsúti kapuba Bokros lábáról. Az 58. percben kontra végén talált be a házigazda ? Nguen volt a gólszerző ?, és a folytatásban visszafogott tempó mellett is biztosan őrizte előnyét. A későbbiekben a Puskás Akadémia némi mezőnyfölénybe került ugyan, de helyzetet nem tudott kidolgozni, Szignyevics révén viszont a hosszabbítás 3. percében 4. gólját is megszerezte a Fradi.

A Ferencváros a győzelemmel visszavágott az ősszel elszenvedett 1-0-s vereségért a Puskás Akadémiának, amely vendégként továbbra is nyeretlen a fővárosi riválissal szemben: egy döntetlen mellett hatodszor maradt alul. A ferencvárosi együttes pályaválasztóként immár 31 találkozó óta nem kapott ki a bajnokságban.

A másik fővárosi mérkőzésen ÚFC ? DVTK 5:0 (1:0), míg a fővárosi rangadón (az MLSZ döntése miatt Gyirmóton!) Honvéd ? MTK 2:1 (1:0). A 22. forduló vidéki eredményei: Paks ? DVSC 2:1 (0:0), MOL Vidi ? Haladás 1:0 (0:0) és Zsóry SE ? Várda 2:2 (1:2). Ezzel a három körös NB I második köre lezárult, jövő szombaton indul az utolsó kör.

Szóljon hozzá!