ZETApress

hírportál

Harc a világ-ranglista pontokért

Liebherr asztalitenisz vbCsúcsra járatják a magyar asztalitenisz-válogatottat. A hazai világbajnokság előtt ennek azért van jelentősége, hogy így mindenki a lehető legjobb világ-ranglistás pozícióba kerüljön. Nőnapra eldől, hogy ki milyen számban indul áprilisban ? tudatta Müller Béla sajtófőnök.

Legutóbb három dobogós helyet is szereztek a magyarok a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) úgynevezett challenge plus besorolású, 60 ezer dollár összdíjazású lisszaboni tornáján. A Madarász Dóra ? Pergel Szandra női duó ezüstöt, az Ecseki Nándor ? Madarász Dóra vegyes páros és az Ecseki Nándor ? Szudi Ádám férfi páros pedig bronzérmet szerzett.

Bátorfi Zoltán, a női asztalitenisz-válogatott szövetségi kapitánya elmondta, ez az időszak nagyon fontos, mert nem mindegy az, hogy a világbajnokság előtti sorsoláson ki hányadik a világranglistán. ? Arról meg nem is beszélve, hogy a felkészülés során, a nemzetközi versenyeken mindenki sokat fejlődik. Minden idők legnagyobb hazai asztalitenisz versenyére készülünk. Fantasztikus hangulatú világbajnokságra számíthatunk a Hungexpon, és bízom benne, hogy a mieink közül többen életük formájában állnak asztalhoz majd ? mondta Bátorfi Zoltán, a női asztalitenisz-válogatott szövetségi kapitánya, aki elárulta: március 8-án lesz meg a pontos lista arról, hogy ki milyen számban indul a vb-n. Minden idők legnagyobb hazai asztalitenisz versenye pedig április 21-e és 28-a között (vasárnaptól vasárnapig) lesz a Hungexpon.

Szóljon hozzá!