ZETApress

hírportál

Gerendás hátrább lépett

Gerendás György szakmai igazgatóTegnap este fordulatos mérkőzést játszott az FTC és a BVSC női vízilabdacsapata a Népligetben. Az első negyed végén 3:1-re vezetett a BVSC, a nagyszünetben pedig a Fradi 4:3-ra, majd az utolsó játékrész előtt újra a vasutasoknál volt az előny: 5:6.

A befejező nyolc percben 8:7-es zöld-fehér vezetést követően egyenlítettek a vendégek, így 8:8-ra végződött az összecsapás. Takács Gábor még a meccs előtt beszélgetett Gerendás Györggyel, a Ferencváros szakmai igazgatójával.

? 2017 nyarán alakult a Fradi női pólócsapata. Hogyan értékeli a lányok másfél éves szereplését?

G.Gy: Nyugodtan mondhatom, hogy jól látszik a fejlődés. Idén sokkal szorosabb meccseket játszunk a három élcsapat, az ÚVSE, a Dunaújváros és a BVSC ellen. Bár most is a negyedik hely megszerzése a realitás, természetesen nem mondunk le a dobogóról.

? Úgy tűnik, hogy sokkal nagyobb energiát fektet a hölgyek irányításába.

G.Gy: Valóban! Az a célom, hogy még jobb utánpótlása legyen a Fradi női pólósainak. Azért a felnőtt férfi csapat mérkőzésein is ott vagyok. De nem szeretném, ha valaki azt mondaná, hogy mit keres itt ez a 65 éves ember. Volt olyan edzőm, aki nem érezte meg azt a pillanatot, amikor vissza kellett volna vonulnia…

? Hogyan látja a fiúk esélyét a Bajnokok Ligájában?

G.Gy: A csoportban a 4. helyre érhetünk! Ennek is van előnye, hiszen ebben az esetben csak a döntőben találkozhatnánk a Reccoval, amely szerintem a legerősebb csapat a mezőnyben.

? Csütörtök este kiderült, hogy a sportújságírók szerint a Győri Audi női kézilabdacsapata lett 2018 legjobbja. Nem volt csalódott, hiszen a Fradi férfi pólócsapata is a legjobb három jelölt közé tartozott?

G.Gy: Természetesen nagyon örültem volna, ha minket tartanak a legjobbnak, ráadásul tavaly minden sorozatot megnyertünk, ahol elindultunk. Ugyanakkor a győri lányok nem érdemtelenül szerezték meg a legjobb csapat címét, hiszen ismét megnyerték a BL-t.

Szóljon hozzá!