ZETApress

hírportál

Most se nyert otthon az MTK

Harc a zöld gyepenA címvédő MOL Vidi FC 2105 néző előtt 3:0-s félidő után 3:1-re győzött az MTK Budapest otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójának tegnap esti zárómérkőzésén. Múlt szombaton az MTK 3:2-re nyert Mezőkövesden, míg a Vidi otthon kapott ki 2:1-re Diósgyőrtől.

A Hungária körúti lendületes kezdés a 11. percre Hadzic és M. Scepovic révén kétgólos vezetést hozott a helyzeteit gólba vágó fehérváriaknak. Az MTK-t megfogta a rossz nyitány, így a vendégek előnye a 36. percben Stopira góljával úgy nőtt háromra, hogy erősen visszavettek a korábbi tempóból, és sokszor megelégedtek a labdatartással.

A II. félidőben más sebességi fokozatra kapcsolt a házigazda, amely a csereként pályára lépő Torghelle találatával a 61. percben szépített. A folytatásban az MTK egy ideig még be tudta szorítani a vendégtérfélre a Vidit, de helyzetig már nem jutott. A 75. percre kiegyenlítődött a mezőnyjáték, a lefújásig hátralévő negyedórában a kapuk egyik oldalon sem forogtak veszélyben. A címvédő Vidi idén két vesztes hazai bajnoki összecsapást követően szerzett 3 pontot, és visszavágott az MTK-nak az októberben házigazdaként elszenvedett 3:0-s vereségért. A székesfehérvári gárda 2015 márciusát követően nyert újra az MTK vendégeként, a kék-fehérek az idényben 11. hazai találkozójukon az 5. vereségüket szenvedték el.

A 21. forduló vidéki eredményei: DVSC ? FTC 2:1 (0:1), Várda ? Paks 0:0, Haladás ? Zsóry SE 1:2 (1:2), PAFC ? ÚFC 0:1 (0:0), DVTK ? Honvéd 2:1 (0:1). Az MLSZ döntése értelmében a 22. forduló jövő szombaton 19:30-kor kezdődő Budapest Honvéd ? MTK Budapest bajnoki mérkőzésének a fővárostól 131 km-re lévő gyirmóti Alcufer Stadion ad otthont, hogy az MTK ne élvezhesse vendégként a hazai pálya előnyeit! Mindent a szurkolókért…

Szóljon hozzá!