ZETApress

hírportál

Liebherr pingpong-vb húsvétkor

16. Congress 2019.04.19-20Rangos kongresszus lesz április közepén Budán az asztalitenisz világbajnokság előtt, melyre február 15-én péntekig lehet jelentkezni előadónak ? tudatta Müller Béla sajtófőnök és Bányász Árpád sajtóreferens.

A fővárosban rendezik meg a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) 16. Sporttudományos Kongresszusát. Magyarország először adhat otthont a rangos eseménynek, amely legutóbb Düsseldorfban volt, 2017-ben. A szervezők jelentős ázsiai részvételre számítanak, emellett hallgatóként bárki részt vehet a kongresszuson ? mondja dr. Paár Dávid, a szervező bizottság titkára.

? Nem árulok el nagy titkot, komoly ázsiai érdeklődés övezi az eseményt. Február 15-én péntekig regisztrálhatnak azok, akik előadást szeretnének tartani a kétnapos kongresszuson, ezt követően egy tudományos bizottság eldönti, hogy mi lesz a végső program. Az már most kijelenthető, hogy az asztaliteniszt részleteiben taglaló tudományos kongresszuson sportszakmai, menedzsment, biomechanikai, pszichológiai és orvostudományi megvilágítást is kap a sportág ? nyilatkozta Paár Dávid, aki hozzátette: egészen áprilisig lehet regisztrálni azoknak, akik hallgatóként vennének részt a budapesti kongresszuson.

Regisztrációval kapcsolatos infókat és minden további tudnivalót az esemény hivatalos honlapján találhatnak meg az érdeklődők. A rendezvény helyszíne az újbudai Danubius Hotel Flamenco lesz. A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) 16. Sporttudományos Kongresszusát a budapesti világbajnokság felvezetéseként április 19-20-án nagypénteken és -szombaton rendezik meg. Minden idők legnagyobb hazai asztalitenisz versenye pedig április 21-én húsvétvasárnaptól 28-án vasárnapig lesz a Hungexpon.

Szóljon hozzá!