ZETApress

hírportál

Javított a Honvéd

Holender duplázott a Hungária körútonAz Új Hidegkuti Stadionban tegnap délután a Honvéd 1780 néző előtt 2:0-s félidő után 2:1-re győzte le a Puskás Akadémia gárdáját a 20. fordulóban. Mint egy hete megírtuk, a Honvéd 1:0-ra kapott ki az Üllői úton, míg a PAFC 3:0-ra nyert Fehérváron.

Az ellenfelet saját térfelén letámadó felcsútiak mezőnyfölényével kezdődött a találkozó, de a vendégvédelem a 9. és a 17. percben is óriásit hibázott, a szemfüles Holender pedig mindkétszer góllal büntetett. Mezőnyjátékkal folytatódott a mérkőzés, a kapuk előtt ritkán adódtak lehetőségek. Nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a Puskás Akadémia, de veszélyes gólhelyzetig el sem jutott a jól záró kispesti védelemmel szemben.

A Honvéd a kontráiban bízott, Danilo az egyik ilyen akció lezárásaként kevéssel ollózott a felcsúti kapu fölé. A 73. percben szépített a Puskás Akadémia ? Radó lövése egy védő lábán pörgött fel, majd kötött ki a kapu jobb oldalában ?, de hiába támadott a hajrában, egyenlíteni már nem tudott. A vendégcsapat kilenc játékossal fejezte be az összecsapást, mert Latifi a 70. és 81. percben, míg Heris a 16. és 94. perben kapott sárga lapjaiért pirosat kapott.

A Honvéd ezt megelőzően november elején nyert a bajnokságban, azóta hat mérkőzésen három döntetlen mellett háromszor kikapott. Pályaválasztóként 5. meccsén negyedszer győzte le a kispestiek vendégeként továbbra is nyeretlen felcsútiakat. A Puskás Akadémiának idegenben nem megy: a bajnoki szezon 10. vendégfellépésén nyolcadszor maradt alul.

A tegnap esti másik fővárosi mérkőzésen ÚFC ? FTC 1:1 (0:1) a Megyeri úton. A 20. forduló négy vidéki eredménye: Zsóry SE ? MTK 2:3 (1:1), MOL Vidi ? DVTK 1:2 (1:2), Várda ? DVSC 3:0 (2:0), Paks ? Haladás 1:1 (1:0).

Szóljon hozzá!