ZETApress

hírportál

Snowboard Ob a Mátrában

SnowboardHúsz év után ismét hazai pályán kerül megrendezésre az országos freestyle snowboard bajnokság! A 2018/19-es szezon legjobb híre a hazai hódeszkásoknak, hogy a mátraszentistváni Sípark ad otthont a magyar bajnokságnak ? tudatta Pintér László, MSBSZ.

Február 23-án szombaton rendezi a Magyar Snowboard Szövetség az slopestyle kategóriában kiírt megmérettetést, melyhez a szövetség ez alkalommal szakmai társszervezőt is bevont. A magyar snowboard bajnokság megrendezése sok éve, rendszerint az ausztriai, Murau környéki hegyekben zajlott. Idén viszont a szövetség úgy döntött, hogy kedvez a freestyle szakág versenyzőinek és elérhetőbbé teszi a rendezvényt azoknak is, akik eddig a távolságot tartották akadálynak a versenyen való indulásban.

A hazai pálya lehetővé teszi a slopestyle, azaz különböző boxokkal, ugratókkal és korlát elemekkel épített formátum lebonyolítását és egy megfelelően színvonalas verseny megtartását. ? A helyszín-változtatás előidézője a tavalyi, utolsó év volt, amikor rá kellett jönnünk, hogy a versenyzők sokkal jobban értékelik, hogy itthon, saját hegyek között, közelebb az otthonukhoz rendezzük meg a bajnokságot. Rengeteg visszajelzést figyelembe véve, és az ország legtöbb pályaépítő tapasztalatával rendelkező csapattal együtt olyan rendezvényt szeretnénk idén életre hívni, amelyen hosszú távú célkitűzéseinket megalapozzuk ? Bécsy Balázs, MSBSZ főszervező.

Bár az osztrák tapasztalatokat nehéz lenne összehasonlítani a hazai tudással, mégis a múltból emlékezhetünk olyan hazai rendezvényekre, amelyeken bebizonyosodott, hogy 822 méteren is megfelelőek a kondíciók egy sikeres, minőségi rendezvényhez. ? Már évek óta támogatjuk és szakmailag próbáljuk segíteni a Síparkot és a szövetséget abban, hogy az utánpótlás is megfelelő hangsúlyt és terepet kapjon ahhoz, hogy a snowboard sport fejlődjön és évről évre többen kezdjenek el deszkára állni. Idén már nemcsak a diákbajnokság tartozik a Store13 szervező és lebonyolító gárdájához, de örömmel csatlakoztunk a felnőtt freestyle bajnoksághoz is ? mondta Szaplonczay Péter, Store13 tulajdonos.

Szóljon hozzá!