ZETApress

hírportál

Megint kikapott az MTK

MTK ? Paks a Hungária körútonA Paks 1381 néző előtt 1:0-s félidő után 2:1-re nyert az MTK vendégeként az Új Hidegkuti Stadionban a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában délután a tavaszi szezon nyitómérkőzésén. Mint december közepén megírtuk, az MTK 27 ponttal a hatodikon, míg a Paks 22-vel a 8. helyen várta a tavaszt.

A gyenge iramú I. félidőben negyedóra után a paksiak legalább lehetőségekig eljutottak, az ötlettelen támadójátékot produkáló hazaiak azonban semmilyen veszélyt nem jelentettek ellenfelük kapujára. A Paks a 41. percben megérdemelten jutott vezetéshez: az addig sokat hibázó Remili Mohamed látványos mozdulattal ollózva talált Kicsak kapujába. A mérkőzés tempójából és harcosságából egyáltalán nem következett, hogy Bognár Tamás játékvezető 17 perc alatt a szünetig öt sárga lapot osztott ki.

A II. felvonásban nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt az MTK, ez azonban csak némi mezőnyfölényhez volt elegendő, helyzetekre és egyenlítésre már nem. A védekezésre fókuszáló Paks ugyanis a 76. percben szöglet után növelte előnyét ? a védő Szabó János a rövidre érkezve éles szögből pörgetett a kapuba ?, az MTK a hátralévő időben Bognár István találatával csak szépíteni tudott.

A szezonban 10. idegenbeli fellépésén a 2. győzelmét aratta a Paks, amely a 2018/19-es idényben ? a tavaly szeptemberi 3:0-s hazai siker után ? másodszor is az MTK fölé kerekedett. A Paksnak ezzel megszakadt a hat forduló óta tartó nyeretlenségi sorozata. Az MTK a 8. vereségét szenvedte el a bajnoki idényben, 10. hazai összecsapásán a negyediket. A Paks ellen sorozatban az 5. találkozón maradt nyeretlen a kék-fehér gárda: két döntetlen mellett harmadszor kapott ki. Az MTK a legutóbbi hét forduló során ötödször maradt alul.

Szóljon hozzá!