ZETApress

hírportál

Tokióra gyúr az utánpótlás

Brüll Alfréd 1876 ? 1944A jövő nyári (július 24 ? augusztus 09) tokiói olimpián is ott lehet néhány fiatal sportoló azok közül, aki korábban vagy jelenleg is tagjai az MTK Budapest tehetséggondozó Brüll Alféd Akadémiájának ? mondta Deutsch Tamás klubelnök a délutáni ünnepélyes évadnyitón.

Szabó Tamás, az akadémia vezetőségi tagja felidézte, hogy 2014-ben Magyarországon elsőként az MTK hozott létre olyan akadémiát, amely az egyéni sportágakban versenyző utánpótláskorú sportolók elitképzését szolgálja. Mint kifejtette, ennek célja, hogy az egyesület saját akadémiai tehetséggondozási rendszeréből kerüljenek ki azok, akik felnőtt versenyzőként a kék-fehér klub színeiben eljuthatnak akár az olimpiai vagy világbajnoki címig.

A BAA elnöki tisztét is ellátó Deutsch Tamás klubelnök hangsúlyozta, azok a többszörös korosztályos magyar bajnok fiatalok lehetnek akadémisták, akik tehetségek, szorgalmasak, kitartóak, s ugyanakkor esélyük van arra, hogy a jövőben nemzetközi szinten is világszínvonalú eredményt érjenek el. Hozzáfűzte: az akadémiai tagság ugyanakkor egy fontos pályaválasztási döntés is az ifjú tehetségek részéről, s elindulnak azon a nehéz úton, amelynek eredményeként a magyar, sőt, a nemzetközi sport legnagyobb alakjai közé kerülhetnek. Az elnök emlékeztetett rá, hogy a Brüll Alféd Akadémia tagjai közül a rövid-pályás gyorskorcsolyázó Liu Shaoang személyében már felnőtt Európa-bajnok, sőt olimpiai bajnok is kikerült.

Deutsch Tamás beszélt arról is, hogy 11 sportág 48 sportolója érdemelte ki, hogy bekerüljön az egyesületi elitképzésbe. Közöttük vannak olyanok, akik a tavaly létrehozott Brüll Talent vagy Brüll+ Programnak a tagjai. Előbbi az akadémia előszobájának tekinthető, utóbbi pedig az utánpótlás korosztálytól búcsúzó, ott komoly nemzetközi sikereket elérő sportolókat segíti abban, hogy zökkenőmentesebb legyen a felnőtt sportpályafutásuk első néhány éve.

Szóljon hozzá!