ZETApress

hírportál

21 sportág Káposztásmegyeren

Koch Viktor21 sportágat lehet ingyen kipróbálni holnap az 5. Téli Sportág-választón a Vasas káposztásmegyeri Jégcentrumában ? tudtuk meg az m1 csatornán.

Kiss Gergely kommunikációs igazgató, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó kiemelte: Magyarországon már nemcsak egy kiváltságos réteg űzi a téli sportokat, hanem egyre többen. Ennek megfelelőn mutatkozott igény arra, hogy a Nagy Sportág-választók téli sportjait ne a természetellenes májusi, illetve szeptemberi időpontokban lehessen kipróbálni.

? Az első ilyen jellegű téli eseményünkön még két-három-négyezren lehettek talán, most viszont már dupla ennyi érdeklődőt várunk az ezúttal is ingyenes, de regisztrációhoz kötött rendezvényre ? mondta Kiss Gergely hozzátéve: a Magyarországon komoly hagyományokkal rendelkező korcsolya és jégkorong a legnépszerűbb a kilátogató fiatalok és szüleik körében, de a többi havas, jeges sportág iránt is nyitottak az érdeklődők.

A Téli Sportág-választón megjelenő sportágak kipróbálása és a rendezvényen való részvétel saját felelősségre történik! A rendezvényre az időjárási viszonyoknak megfelelő téli ruházat és lábbeli használata ajánlott, hiszen az egyes téli sportági helyszínek és azok megközelítési útvonala csúszós, jeges lehet. Amennyiben rendelkezel korcsolyával, kérjük mindenképpen hozd el magaddal, hogy a sportágak kipróbálása minél gördülékenyebb legyen!

A sportágak korlátozott számban kölcsönkorcsolyákkal is készülnek, a síelés kipróbálásához a sílécek biztosítottak. Ingyenes nyílt nap lesz a Victory Fitnessben az 5. Téli Sportág-választó idején. Minden regisztráló díjmentesen veheti igénybe a Vasas Jégcentrumban található edzőterem szolgáltatásait az 5. Téli Sportág-választó napján. A csoportos órákra előzetes regisztráció szükséges, melyet a Victory Fitness honlapján található elérhetőségeken lehet megtenni.

A rövid-pályás gyors-korcsolyának nagy hírverést csinált az első magyar téli olimpiai bajnoki aranyérmet 2018-ban megszerző férfiváltó, melynek egyik tagja, Knoch Viktor ott lesz a szombati eseményen. Csakúgy, mint Miklós Edit olimpikon alpesi síző és Szuper Levente, aki sportága mellett a jégkorongozók egyik nagy generációját is képviseli a 10 órától 17 óráig tartó programon. 18:20-tól a résztvevők szintén ingyen tekinthetik meg az Erste ligabeli Schiller-Vasas HC ? Gyergyói HK jégkorongmérkőzést.

1 hozzászólás

  1. Az 5. Téli Sportág-választót követően a házigazda Vasas 600 néző előtt a káposztásmegyeri Jégcentrumban háromgólos hátrányból fordított a Gyergyói HK ellen a jégkorong Erste Ligában. A gól nélküli I. harmadot követően a 37. percre háromgólos előnyre tett szert a vendégcsapat. A házigazdák még a II. harmad hajrájában szépítettek, majd a záró felvonásban három és fél perc alatt három gólt lőve fordítottak. Az újonc Vasas a 40. mérkőzésén a 8. győzelmét aratta, ebből harmadikat a rendes játékidőben: Schiller-Vasas HC ? Gyergyói HK (román) 4:3 (0:0, 1:3, 3:0).