ZETApress

hírportál

Teltház lesz a nyitómeccsen

Ma este negyed 6-kor a nyitóünnepséggel kezdetét veszi a Futsal Eb. Erre az alkalomra komponált egy darabot György Ádám zeneszerző-zongorista, amit a Séan freestyle világbajnok és az Experidence Táncegyüttes produkciója követ.

Utána ? mint tegnap megírtuk ? egyből startol a Futsal Európa-bajnokság 17:30-kor a Magyarország ? Azerbajdzsán mérkőzéssel. Madarász János a magyarok csapatkapitány így nyilatkozott: ? Az álom kezd megvalósulni a játékosok álma azzal, hogy itt Magyarországon léphetünk pályára, és hogy mi magyarok rendezzük az Eb-t, és azzal hogy ilyen magas szintre is lehet ezt a játékot emelni.

A mezőny tizenkét csapata hétfőn sajtótájékoztatót tartott, koradélután a budapesti hat gárda, azaz Oroszország, Szlovénia, Szerbia, Azerbajdzsán és Magyarország szövetségi kapitánya, valamint a cseh szövetség futsal bizottságának elnöke állt az újságírók rendelkezésére a Papp László Sportarénában.

C-csoport: Óvatos kapitányok

A sajtótájékoztatót az C-csoport együttesei nyitották. Andrej Dobovicnik, Szlovénia kapitánya arról beszélt, hogy csapata igen motiváltan várja a rajtot, ám gondot okoz, hogy két játékosa sérülés miatt nem utazhatott Magyarországra, Brkic pedig eltiltás miatt csak a második csoportmeccsen léphet majd pályára ? ám ennek ellenére bízik együttesében.

Aca Kovacevic, Szerbia szakvezetője úgy vélekedett, hogy a csoport igen kiegyensúlyozott, nincs nagy különbség a csapatok játékereje között, így ha együttese kellően motivált lesz, jó eredményeket érhet el, s továbbléphet a torna egyenes kieséses szakaszába.

Szergej Szkorovics, Oroszország edzője kijelentette: cseppet sem lesz könnyű az övéi számára a szerdai, Szlovénia elleni nyitómeccs, ám hibázásra nincs lehetőség, hiszen a háromcsapatos rendszerben mindössze két mérkőzésen dől el a továbbjutás. ? Hiába tartanak minket a csoport favoritjainak, egy apró megingás akár a legjobbak vesztét is okozhatja ? jelentette ki. ? Két bronzérmet szereztünk az eddigi Európa-bajnokságokon, de ne kérjen senki arra, hogy a jelenlegi gárdát a 2001-es vagy a 2007-es harmadik helyezetthez hasonlítsam. Ezt csak akkor teszem meg, ha a kontinensbajnokság befejeződött.

A-csoport: Tisztelik egymást az ellenfelek

Csehországot a cseh szövetség futsal bizottságának elnöke, Otokar Maitek képviselte a sajtótájékoztatón. A sportvezető úgy vélekedett, hogy válogatottja az egyik legnehezebb csoportba került. Azerbajdzsán nagyon sokat fejlődött, Magyarország pedig rendezőként különösen veszélyes ellenfél lehet, ám bízik abban, hogy együttese ennek ellenére továbbjut.

Jose Alesio da Silva, Azerbajdzsán szövetségi kapitánya elárulta, hogy vannak problémái, több olyan játékosa is sérült, akire számított volna, de csapata így is jó erőkből áll, a keret tagjainak fele brazíliai születésű, honosított labdarúgó. Ennek ellenére nem érzi úgy, hogy Azerbajdzsán a torna titkos favoritja lenne, hiszen ez a csapat első komoly nemzetközi tornája. Játékosai is óvatosak, de magabiztosak is, és támadó szellemben lépnek majd a parkettre.

Kozma Mihály, a magyar válogatott szövetségi edzője azzal kezdte, hogy leszögezte: 2000 óta figyelemmel kísér valamennyi kontinenstornát, de ilyen kiváló infrastruktúra még nem állt a szervezők rendelkezésére, mint ezúttal. Kijelentette, büszke arra, hogy a Papp László Sportaréna és a Főnix Csarnok ad otthont a mérkőzéseknek, és ez az UEFA számára is új mércét jelent a futsal Európa-bajnokságok történetében.

A magyar játékosoknak óriási lehetőség az Eb, az a célunk, hogy minél több gyerek szeresse meg ezt a sportot, és a játékosaink példaképek legyenek ? folytatta Kozma. ? Azerbajdzsán nem ismeretlen a számunkra, bajnokcsapata a klubtornákon a legjobbak között szerepel. Rendkívül nehéz mérkőzés vár ránk kedden, de célunk a továbbjutás, ennek érdekében egy mérkőzést meg kell nyernünk, és már a nyitómeccsen mindent megteszünk majd a győzelemért. Biztos vagyok abban, hogy a telt ház, a hétezres közönség jelenléte úgyszólván emberelőnyt jelent majd számunkra a pályán. A csapatunk egyértelmű célja a továbbjutás, ezért legalább az egyik csoportmeccset meg kell nyernünk.

Madarász János, együttesünk csapatkapitánya hozzátette, hogy játékosaink természetesen kellően tisztelik az ellenfeleket, de azért van önbizalmuk és mindkét találkozóra a győzelem reményében készülnek ? tudatta Rozs Borbála.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Brazilos azeri győzelem | ZETApress

Szóljon hozzá!