ZETApress

hírportál

Fradi-siker közepes színvonallal

Fradi-Érd a NépligetbenÜnnepi hangulatban kezdődött tegnap este az FTC?Érd női kézilabda rangadó a népligeti Elek Gyula Arénában. Zsúfolásig megteltek a lelátók, a meccs előtt pedig több ferencvárosi kézis átvehette a tavalyi év teljesítményéért járó díjat ? tudtuk meg Takács Gábortól.

A szövetség döntése értelmében Háfra Noémi junior világbajnok, Kovacsics Anikó felnőtt válogatott csapatkapitány és Bíró Blanka válogatott kapus bizonyult a kategóriák győztesének, sőt egy fiút, 2018 legjobb serdülő játékosát, a szintén fradista Lukács Józsefet is megjutalmazták.

A meccs első negyedórája Nerea Penáról szólt, a zöld-fehérek spanyol válogatottja szórta a gólokat. A 12. percben 9:4-re, 15-ben 10:7-re vezettek a hazaiak. Ezután ébredtek az érdiek és a szünetig két gólra felzárkóztak: 16:14 lett az I. félidő eredménye.

A II. félidőben egyre több hiba csúszott mindkét együttes játékába. Elismerés illette viszont mindkét szurkolótábort, a nézők fantasztikus atmoszférát teremtettek. A ferencvárosi Klivinyi Kinga háromszor is bevette volt csapata kapuját, a 43. percben 26:21-es FTC-vezetés állt a táblán, az utolsó tíz percet pedig hatgólos előnnyel: 29:23-mal kezdték a zöldek. Egyik csapat sem törődött a védekezéssel, a közepes színvonalú mérkőzést a Fradi 35:30-ra nyerte.

Az FTC legeredményesebb játékosa Nerea Pena volt 8 góllal, az érdiek közül Tóth Gabriella talált legtöbbször: hétszer a hálóba. A Fradi megerősítette 2. helyét a táblázaton: 24 pontja van 13 meccs után, az Érd eddig 12-szer játszott és 17 ponttal áll a 4. helyen.

Szóljon hozzá!