ZETApress

hírportál

Évindító a Műjégpályán

Sajtóreggeli a MűjégenA Városligeti Műjégpályán január elsején újévi korcsolyázással indul el hivatalosan a Budapest 2019 Európa Sport-fővárosa egész éves programsorozat, amelynek mottója, hogy jövőre egyetlen nap se teljen el sportolás nélkül ? tudtuk meg a mai sajtóreggelin a Városligeti Műjégpálya Tárgyalótermében.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettes hangsúlyozta, hogy a jövő évben szeretnék a budapestiek számára minél közelebb hozni a sportolás élményét és lehetőségét. Szakmai együttműködő partnerükkel, a Testnevelési Egyetemmel színvonalas, tartalmas, minden korosztályt megszólító, és nem utolsó sorban változatos sporteseményekből álló kínálatot állítottak össze a fővárosi lakosoknak.

Ennek keretében többek között spinning és jóga rekorddöntésre készülnek az év közepén, tavasszal szenior életváltó napot szerveznek, amelyen a szép-korúak számára szeretnék megmutatni milyen sportokkal és mozgásformákkal tudják fitten tartani magukat. A családi sportnap azt a célt szolgálja, hogy nagypapák, apák és fiaik, illetve nagymamák, anyák, és lányaik együtt próbáljanak ki különböző sportokat, illetve egymást inspirálva közösen éljék át a mozgás örömét, tapasztalják meg annak jótékony hatását.

A Budapest Urban Games szintén része lesz a sportfőváros programsorozatnak, és teret ad mindenkinek, aki szeretné próbára tenni fittségét, kitartását. Ugyanakkor a szervezők gondolnak a túrázókra is, nekik nordic walking napot tartanak Budapest és környékének természetjáró útvonalain. Valamennyi sportesemény ingyenes lesz, kivéve az újév napján délután 2-től 9-ig tartó városligeti korcsolyázást, amelyre viszont kedvezményesen, a gyerekeknek 500, a felnőtteknek 1000 forintért lehet belépőt vásárolni. A január elsejei programon a korcsolyázás mellett ki lehet majd próbálni a jégkorongot, a curlinget és a bandyt is, ezen kívül Tóth Vera és Oláh Gergő koncerttel várja majd az érdeklődőket ? emelte ki a főpolgármester-helyettes.

Korizás a MűjégenSzabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára arról beszélt, hogy a főváros 365 sportesemény lebonyolítását vállalta a 2019-es év során. ? A programsorozat fantasztikus lehetőséget ad arra, hogy az emberekhez közelebb vigyük a sportot. Az a legfontosabb, hogy minden gyerek sportoljon, mert akkor a család többi tagja is mozogni fog ? fogalmazott az államtitkárnő, aki szerint a az ország kisebb települései számára is követendő példa lehet a fővárosi sportesemény-sorozat.

Molnár Zoltán, az idén 125 éves Városligeti Műjégpályát üzemeltető Budapesti Sportszolgáltató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője kijelentette: Nagy öröm számunkra, hogy mi lehetünk a sportfőváros rendezvények jeles és rangos nyitó eseményének házigazdái. A magunk részéről mindent megteszünk, hogy az eseményre érkező vendégek olyan kellemes élményeket szerezzenek, hogy hosszú távon elköteleződjenek a téli sportok iránt, és minél többen visszajáró látogatóként aktív, sportos életet kezdjenek el élni az újévben ? fogalmazott az ügyvezető.

Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardozó elmondta, számára sportolóként egyrészt óriási öröm, másrészt hatalmas lehetőség is, hogy minden eddiginél több ember tapasztalja meg azt, milyen jó hatással lehet a mozgás az egészségére, a kedélyállapotára, s az egész életére. Ezután közös mozgásra invitálták a jelenlévőket, amikor is Oláh Gergő, Janicsák Veca, Szuper Levente, Hoffman Attila és Peterdi Imre társaságában lehetett korcsolyázni a jégen.

Szóljon hozzá!