ZETApress

hírportál

Lemaradtak a dobogóról

Harc a dobogóértSzombat este az Újpest hiába játszott több mint egy félidőn át emberelőnyben a Honvéd vendégeként, a házigazdák a 89. percben szerzett góllal 1891 néző előtt 2:2-s döntetlent értek el a 18. fordulóban. A 17. fordulóban az Újpest 2:0-ra verte a Vidit a Megyeri úton, míg a Honvéd 1:0-s félidő után 2:0-ra kikapott Debrecenben.

A küzdelmes I. félidőben a Honvéd kezdeményezett, de gólveszélyes helyzeteket nem tudott kidolgozni a fegyelmezetten védekező, támadásban keveset nyújtó Újpesttel szemben. A 37. percben a kispestiektől Dino Skvorc begyűjtötte második sárga lapját, így megfogyatkoztak a házigazdák. 4 perccel később Holender Filip értékesített egy büntetőt, így mégis előnnyel vonulhatott pihenőre a Honvéd.

A szünet után gyorsan egyenlített az Újpest ? Giorgi Beridze jobb oldali akció lezárásaként volt eredményes ?, majd támadásban maradt és a nyílt mérkőzés 63. percében Novothny Soma góljával átvette a vezetést. A térfelére beszoruló Honvéd előtt adódott ugyan néhány gólszerzési lehetőség, de a kispestieket védekezésre kényszerítette a vendégcsapat, amely az idő múlásával már nem erőltette a támadások befejezését, hanem többnyire megelégedett a labdajáratással.

Az újpestiek kényelmes tempója a hajrában megbosszulta magát, mert a 89. percben a cserejátékos Tischler Patrik fejesével egyenlített a házigazda, amely így emberhátrányban is meg tudott szerezni 1 pontot. A két együttes párharcában a legutóbbi hét találkozó közül ötön született döntetlen, megszakítás nélkül immár harmadszor. A 18. fordulót a 3. Honvéd, a 4. DVSC és az 5. ÚFC 1-1 pontkülönbséggel várta, így bármelyikük esélyes volt a 3. hely megszerzésére. Mivel a DVSC 1220 néző előtt 1:0-s félidő után 2:0-ra nyert Szombathelyen, ők értek fel a dobogó legalsó fokára.

A tabella élén pihenhet a Fradi

Vasárnap este az OTP Bank Liga idei zárómérkőzésén Fehérvár-Sóstón a Vidi 1:1-es félidő után 2:1-re verte a Fradit, ötre csökkentve ezzel nyolcpontos hátrányát. A bajnokság állása a másfél hónapos téli szünet előtt: 1. FTC 39, 2. Vidi 34, 3. DVSC 30, 4. Honvéd 29, 5. ÚFC 28, 6. MTK 27, 7. Zsóry 24, 8. Paks 22, 9. PAFC 21, 10. DVTK 17, 11. Várda 16, 12. Haladás 9 ponttal. Folytatás 2019. február 2-án a 19. fordulóval.

Szóljon hozzá!