ZETApress

hírportál

Visszavágott az Újpest

Fehérvári kudarc ÚjpestenA címvédő Mol Vidi FC tegnap este 1674 néző előtt 2:0-ra kikapott Újpesten a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójában. Múlt héten a Vidi otthon 2:0-ra verte a Honvédet, míg az ÚFC 0:0-t játszott Mezőkövesden.

A korábbi 106 találkozón 38 Újpest győzelem, 23 döntetlen, valamint 45 fehérvári siker született, az összesített gólkülönbség 155:162 a Mol Vidi FC javára. Először több mint 45 évvel ezelőtt, 1968. június 22-én játszott bajnoki meccset az Újpest a Videotonnal.

A premier a liláknak maradt kellemes emlék, hiszen saját pályájukon 6:2-re verték a piros-kékeket. Még ebben az évben a Megyeri úton is bemutatkozott az újonc vidéki gárda, ám itt sem kaptak kegyelmet: Fazekas három, továbbá Dunai II, Bene és Zámbó egy-egy góljával 6:1-es vereséggel mehettek haza.

A 2018/19-i kiírásban eredetileg augusztus 25-én a 6. fordulóban találkozott volna először a két együttes, azonban a mérkőzést végül november 21-én játszották le a Fehérvár-sóstói stadionavatón. A meccs ? mint akkor megírtuk ?, gól nélküli I. félidő után 1:0-s hazai győzelemmel végződött, így az újpesti visszavágás tegnap sikerült.

Kiegyenlített, helyzetek nélküli mezőnyjátékot követően Fiola Attila hibáját kihasználva ? a válogatott védő röviden tette haza a labdát a kapus Kovácsik Ádámnak ? a szemfüles Novothny Soma szerzett vezetést a házigazdáknak a 26. percben. A jó tempójú találkozón az Újpest 7 perccel később megduplázta előnyét: Obinna Nwobodo ziccerben lépett ki, majd higgadtan gurított a fehérvári kapuba. A Vidit megzavarta a két kapott gólt, a vendégcsapat igyekezett ugyan átvenni az irányítást, de veszélyt csak szögleteket követően tudott kialakítani a zártan védekező újpestiek kapujánál.

A II. félidőben mindkét oldalon sok volt a technikai hiba, így nem alakulhatott ki folyamatos játék és a kapuk sem forogtak veszélyben. A vendégek a folytatásban bő 10 perc alatt mindhárom cserelehetőségüket kihasználták. Sikerült felpörgetniük a tempót és irányítani a mérkőzést, de a gól továbbra sem volt benne a játékukban. Beszorult saját térfelére az Újpest, amely lelkes csapatmunkával megtartotta kétgólos előnyét a lefújásig.

Az Újpest 2016. február 13-a óta először győzte le a fehérváriakat, akik azóta két döntetlen mellett hatszor nyertek. Az újpestiek a győzelem nélkül letudott három legutóbbi bajnoki mérkőzést és a Magyar Kupából való kiesést követően gyűjtötték be újra mindhárom pontot, míg a Vidi sorozatban aratott három bajnoki siker után szenvedett a vereséget. A két további tegnapi fővárosi meccs eredményei: FTC ? Zsóry FC 3:2 (1:0) és MTK ? Haladás 4:0 (1:0), így a kék-fehéreknek sikerült talpra állniuk a múlt heti DVSC elleni vereségük után.

Szóljon hozzá!