ZETApress

hírportál

Most se bírtak Pakssal Újpesten

Újpest?Paks döntetlenAz Újpest 1435 néző előtt 0:0-s félidő után 1:1-et játszott otthon a Pakssal a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójában tegnap délután. A két csapat sorozatban 7. élvonalbeli összecsapása zárult így pontosztozkodással.

Az atomvárosiak a 2006/2007-es idényben jutottak fel először az élvonalba. 2006. szeptember 30-án Pakson játszották Újpest elleni párharcuk első mérkőzését, amely szintén 1:1-es döntetlennel zárult. Balajcza Szabolcs kapus a 14. percben egy büntető hárításával járult a Megyeri útiak pontszerzéshez.

A 2018/2019-es szezon első összecsapása augusztus 12-én vasárnap volt ugyancsak Pakson. Diallo góljával már a 3. percben megszerezte az ÚFC a vezetést, azonban Bertus az I. félidő derekán kiegyenlített. A hátralevő bő 65 percben már nem rezdültek meg a kapuk hálói, így ott is megosztoztak a pontokon a csapatok.

Tegnap az Újpest óriási fölényben futballozta végig az I. félidőt, jó néhány helyzetet is kidolgozott, azonban a kapu előtt rendre rossz megoldást választottak a hazaiak, így 0:0-lal vonultak az öltözőbe. A 62. percben Beridze révén góllá érett a hazaiak fölénye, innentől kezdve pedig a paksiaknak kellett fokozatosan kinyílniuk. Érkezett néhány biztató vendég lehetőség, s a 84. percben Bartha egy gyönyörű lövéssel megszerezte az egy pontot jelentő találatot.

Mint szerdán megírtuk, az Újpest a 6. fordulóból elhalasztott mérkőzésen 1:0-ra kikapott a Fehérvár-sóstói stadionavatón a MOL Vidi FC-től, s ?visszavágójukra? a 17. fordulóban december 8-án szombaton 19:30-kor kerül sor a Megyeri úton. A tegnapi másik fővárosi mérkőzésen a Fradi I. félidőbeli góljaival 2:0-ra verte Kisvárdát. Jövő szombaton 17 órakor az MTK a DVSC-t fogadja a 16. fordulóban a Hungária körúton.

Szóljon hozzá!