ZETApress

hírportál

Extrém crossfutás Szentendrén

A 2010-es év első crossfutása hagyomány szerint Szentendrén került megrendezésre ? röviden összefoglalva: igazi extrém terepfutás volt! A terep, talaj és a körülmények a lehető legtöbb és legnehezebb próba elé állították a futókat ? egyedül a táv nem volt extrém. Az időpont és a körülmények ellenére mégis nagyon sokan rajthoz álltak!

Nemcsak a régóta idelátogató ?öreg motorosok?, hanem neves atléták is megjelentek a rajtnál: a jelen (Kustos Szabolcs, Khoór Róbert ? futás, Kis Gyula, Varga Tamás Ervin ? triatlon) és a ?90-es évek képviselői (Kassai Károly, Gerlei Tamás ? duatlon, Tóth Viktor ? X2S, XTerra).

A rajt szokás szerint óriási lendülettel indult, az élen futók a nehéz, sáros, jeges, vizes terepen is jóval 4 percen belüli tempóban futottak. Az első kisebb lejtő alján a tempó miatt nem figyeltek eléggé és egy egyenes helyett jobbra kanyarodtak ? ezzel plusz 2-300 m előnyt adtak a felzárkózó és ezután 1 km-en át vezető üldözőknek.

Két évszázad futóinak csatája

Hamar helyrerázódtak az erőviszonyok: Kustos Szabolcs a 2. km-nél élre állt és olyan erős tempót futott a bokáig érő saras, jeges, vizes emelkedőn, hogy senki nem tudott vele lépést tartani. Az üldöző boly azonban nagyon nagy csatát vívott: Khoór Róbert, Kis Gyula, Varga Tamás Ervin és Gerlei Tamás sokáig fej-fej mellett haladtak, de a Kőhegy utáni nagyon jeges lejtőn a Master kategóriában futó Gerlei leszakadt a bolyból. Mögöttük Kassai és Tóth csatáztak egészen a célig.

A hölgyek versenyében két Honvédos atléta vívott harcot, de számukra ez inkább amolyan háziverseny volt – a pálya nehézségein kívül nem akadt igazi ellenfelük. Sipos Anna magabiztosan nyerte a versenyt, mosolyogva futott be a célba.

A férfiaknál az 5-6-7. helyezés egyben a Master kategória dobogósainak is a sorrendje ? ebből is látszik, hogy ez a sport nemcsak a fiataloknak hozhat komoly sikereket ? Gerlei Tamás (X2S-KONA TEAM) tavaly a hegyi futó világkupa sorozatban ért el fantasztikus eredményeket, amelyeket idén meg akar javítani. A hölgyeknél a Vasas színeiben futó, de szintén a X2S-KONA TEAM színeiben triatlonozó Garai Valéria volt az első ebben a kategóriában. Hosszú táv: Férfi 1. Kustos Szabolcs Vasas 50? 2. Khoór Róbert Honvéd 52? 3. Kiss Gyula BEAC 52?. Nők 1. Sipos Anna Honvéd 69? 2. Moczó Zsanett Honvéd 70? 3. Nagy Csilla 72? ? tudatta a Terepsport.hu.

Szóljon hozzá!