ZETApress

hírportál

U23 Judo Eb Győrben

Gercsák SzabinaNégy magyar kiemelt az U23-as Európa-bajnokságon. Ma délután elegáns környezetben, a győri Városháza Dísztermében tartották meg a sorsolást a holnap rajtoló U23-as Judo Eb-re ? tudatta Gombkötő Roland, Magyar Judo Szövetség Médiabizottság.

Elsőként dr. Tóth László köszöntötte a vendégeket: ? Sokan találkozhattak a Győrből érkező hírekkel 2017-ben, amikor itt rendezték meg az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált, de a város a magyar judosport számára is fontos események helyszíne volt, hiszen itt rendeztük meg 2002-ben az első Ifjúsági Európa-bajnokságot, néhány éve serdülő Európa-kupát, tavaly óta pedig Ifjúsági Európa-kupát is rendeznek Győrben ? emelte ki hozzátéve, hogy Győr nagyon fontos helyszíne a magyar sportnak, de a nemzetközi sportéletnek.

Szergej Szolovejcsik, az Európai Judo Szövetség elnöke is jókívánságait fejezte ki minden résztvevő és a szervezők számára is, tréfásan hozzátéve: ez a gyönyörű történelmi város azért is fontos a judo számára, mert barátja, dr. Tóth László judos pályafutása is a Rába parti városban kezdődött.

Az idei U23-as Európa-bajnokságra végül 37 ország 297 judosa érkezett, a sorsolásnál a mieink közül az U23-as Eb ezüst- és bronzérmes, junior Európa-bajnok Pupp Réka (52 kg, Atomerőmű SE) és a junior Európa-bajnok Szigetvári Mercédesz (+78 kg, Mogyi-Bajai JC) első, a kétszeres U23-as Európa-bajnok Gercsák Szabina (70 kg, DVTK-Miskolci JC) második, az ifjúsági Eb-bronzérmes Kárpáti Emese (+78 kg, KSI SE) pedig harmadik kiemelt volt a sorsolásnál ? őket név szerint kiemelve jelölte meg célként két érem megszerzését Toncs Péter női szövetségi kapitány.

A sorsolást követően egy fontos megemlékezésre is sor került, dr. Tóth László kollégáinak társaságában felkereste Vági Miklós sírját, a győri származású, olimpián, világ- és Európa-bajnokságokon is bíráskodó kitűnő sportember nagyon sokat tett a magyar judosport fejlődéséért, a győri serdülő Európa-kupa viadalt minden évben az ő emlékére rendezik meg. Az Európa-bajnokságnak a győri Audi Aréna ad otthont, a küzdelmek pénteken, szombaton és vasárnap is délelőtt 11 órakor kezdődnek, az érmes mérkőzéseket az első két versenynapon 16 órától rendezik meg, a zárónapon pedig 15 órakor kezdődik a délutáni program.

Szóljon hozzá!