ZETApress

hírportál

Háromból kettő a póló BL-ben

Fradi-pólósokTegnap két nyolcas csoportban megkezdődtek a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 2018/19-es idényének főtáblás küzdelmei. Az A-csoportban az FTC a Komiban játszotta első meccsét a kilenc orosz válogatottat felvonultató Dinamó Moszkva ellen ? tudtuk meg Takács Gábortól.

Remek hangulatban, csaknem telt ház előtt kezdődött a találkozó. Az első gólt az oroszok szerezték, a ferencvárosiak rendkívül idegesen játszottak az első negyedben. Öt emberelőnyös helyzetéből csak egyet tudott gólra váltani a zöld-fehér alakulat. A második nyolc perc 2:2-ről indult, majd Varga Dénes találata után először volt az előny a hazaiaknál: 3:2. Nagyon jól védekezett a magyar bajnok, Gárdonyi András pedig lehúzta a rolót. A játékrész második felében egyre magabiztosabbá vált a Ferencváros és már 6:2-re is vezetett. A nagyszünetben 7:4-es Fradi-vezetést mutatott a tábla.

A III. negyedben aztán döntésre vitte a dolgot Varga Zsolt csapata, amely a közönség fergeteges biztatása közepette kapott gól nélkül hozta le a játékrészt. Kitűnően működtek a Fradi blokkjai, Gárdonyi pedig valósággal megbabonázta a Dinamó játékosait, végig káprázatosan védett. Vámos Márton kétszer is eredményes volt, az utolsó negyed előtt 11:4-re vezetett a Fradi. Az utolsó percek örömpólóval teltek, a szurkolók vastapssal jutalmazták kedvenceik teljesítményét. Végül 13:6-ra nyert a Ferencváros. A csapat góljai közül Varga Dénes és Vámos Márton hármat-hármat, Aaron Younger kettőt, míg Jansik Szilárd, Stefan Mitrovic, Mezei Tamás, Slobodan Nikic és Nikola Jaksic egyet-egyet szerzett.

Sajnos a csoport másik magyar résztvevője, az Eger 12:7-re kikapott a Barceloneta vendégeként, míg a B-csoportban a Szolnok hazai medencében nagy csatában 10:9-re legyőzte a Jadran Splitet.

Szóljon hozzá!