ZETApress

hírportál

Gödöllőn cél a középmezőny

Grózer GyörgyAz elmúlt tíz évben a női röplabda egyik fellegvárává vált Gödöllő. A csapat ebben az időszakban két ezüst és három bronzérmet nyert a legmagasabb osztályban. Most szerényebb célokért harcol a csapat. Vasárnap az MTK-tól 3:0-ra kaptak ki a Városmajorban a bajnokság 1. fordulójában.

? Mit vár együttesétől a 2018/19-es bajnokságban? ? kérdezte Takács Gábor a csapat terveiről Grózer György gödöllői vezetőedzőt.

G.GY: Nem akarok túl nagy terhet rakni fiatal, törékeny csapatomra. Tavaly nyolcadikok lettünk, persze ennél hátrább semmiképpen sem akarunk végezni.

? Mennyire népszerű a röplabda a városban, ahol Önöké az egyetlen első osztályú csapat?

G.GY: Sokan jöttek volna ki tavaly is a meccseinkre, de a Török Ignác Gimnázium tornatermében alig néhány tucat szurkoló fért csak el. Idén az Egyetemi Csarnokban játsszuk majd hazai meccseinket, a probléma csak az, hogy itt hetente mindössze egyetlen egy edzést tarthatunk. A többi tréninget kénytelenek vagyunk a város más, különböző termeiben tartani. Ez nagy hátrányt jelent.

? Tervezik egy új röplabdacsarnok megépítését. Ha meglesz a jogerős építési engedély, akkor a TAO segítségével megkezdhetik az építést.

G.GY: Ez nagyon szépen hangzik, de játszani csak a kész létesítményben lehet?

? Milyen a röplabda utánpótlása Gödöllőn?

G.GY: Büszke vagyok arra, hogy korosztályos csapataink közül három bronzérmet szerzett tavaly az országos bajnokságokban. Vecsei Fanni pedig ? aki már a felnőtt együttesünkben játszik ?, nyáron tagja volt az Ifjúsági Európa Bajnokság 12-es döntőjében szerepelt válogatottunknak.

Kiss Gergely is a gödöllői röpiseknek szurkol

A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó személyében igazán rangos szurkolója is van a csapatnak. A volt klasszis a Gödöllőhöz közeli Szadán él. Mint elmondta, sajnálja, hogy a térségben egyelőre nincs számottevő pólós élet, így szívügyének tekinti a Gödöllői Röplabda Club népszerűsítését és ígérete szerint a helyszínen is szorít majd a lányoknak, ha ideje engedi. A VII. kerület díszpolgára a Klauzál tér 7-ben töltötte gyerekkorát, melyről idekattintva olvashatunk.

Szóljon hozzá!