ZETApress

hírportál

Egy lépésre a Fradi a főtáblától

Fradi-pólóTizenhét év után játszhatott újra Bajnokok Ligája mérkőzést a Komiban az FTC férfi vízilabda csapata. A zöld-fehérek a 2000-2001-es kiírásban a legjobb nyolcig jutottak, akkor egy hajszál választotta el őket a Final Fourtól ? tudtuk meg Takács Gábortól.

Az idei magyar bajnok az elmúlt hét végén a BL második selejtezőkörében Franciaországban mindhárom ellenfelét legyőzte. Ha a ferencvárosiak sikerrel jutnak túl a görög Vouliagmeni elleni párharcon, akkor már a főtáblán folytathatják.

A tegnapi első összecsapást érthetően felfokozott várakozás előzte meg. Az első gólra öt percet kellett várni, Vámos Márton szép lövéssel juttatta vezetéshez a hazaiakat. Mindkét csapat jól védekezett, az első negyedben még Kállay Márk találatának örülhettek a zöld-fehér szurkolók. A folytatásban meglehetősen sok hibával játszottak a felek, a nagyszünetben a Fradi 5:2-re vezetett. A találkozó első félidejében a kapus Gárdonyi András nyújtott kiemelkedő teljesítményt.

A III. negyedben Mezei Tamás centergóljával négyre: 6:2-re nőtt a ferencvárosiak előnye. Görög gól után betalált Varga Dénes, a zöldek csapatkapitánya, aki a héten jelentette be, hogy egy év után visszatér a válogatottba. Az utolsó játékrész 8:4-es FTC-vezetéssel kezdődött. Meglehetősen álmosan pólóztak Varga Zsolt tanítványai. Érezte ezt a közönség is és Mindent bele! kiáltással igyekezett nagyobb sebességre bírni kedvenceit. Ez valamelyest hatott, a szerb Slobodan Nikic látványosan húzta a labdát a kapuba, Jansik Szilárd pedig gólra váltotta a kettős emberelőnyt. A Fradi 10:4-re győzött és így hatgólos előnyről kezdheti a jövő szerdai görögországi visszavágót.

1 hozzászólás

  1. A Fradi a szerdai visszavágót is megnyerte 12:7-re és így bejutott a BL-főtáblájára. A zöld-fehérek október 17-én este fél hétkor kezdik meg szereplésüket a Komjádi Uszodában a Dinamo Moszkva ellen. Az A-csoportban az FTC ellenfelei között szerepel többek között a rekordgyőztes olasz Pro Recco és az Eger is, a 2017-es Bajnokok Ligája-győztes Szolnok pedig a B-jelű nyolcasban küzd a Final Eightbe jutásért.