ZETApress

hírportál

Megint nyert az Újpest!

Újpesti Nagy-gólAz ÚFC az augusztus 05-ei Kisvárda elleni 1:0-s győzelme óta először ? s újra 1:0-ra! ? győzött a Megyeri úton. Ellenfele a tegnap délutáni 8. fordulóban a DVSC volt. A találkozó előtt egyperces gyászszünettel emlékeztünk a szeptember 10-én 74 évesen elhunyt Géczi Istvánra, a Ferencváros olimpiai ezüstérmes kapusára.

Jó iramban 2595 néző előtt kezdődött a mérkőzés, a hazaiak mezőnyfölényét a vendégek veszélyesebb két gólhelyzete kompenzálta. A 22. percben szerzett vezetést az Újpest ? Nagy Dani remek átlövéssel bombázott balról a hosszú felsőbe ?, s a kapott gól megzavarta a vendégeket. A szünetig hátralévő időben a Loki semmilyen veszélyt nem jelentett a kapura, de a játékot irányító újpestiek előtt sem adódott újabb gólszerzési lehetőség.

A II. játékrészben a DVSC bátrabban futballozott, ám játékában nem volt benne a gól. Sajnos a 73. percben gólszerzőjük is megsérült, cserét kért. A csapatok döntően a tizenhatosok között küzdöttek egymással. Az Újpest támadójátékát a lefújásig a kontrák jellemezték, akciók kidolgozása helyett inkább fegyelmezetten védekeztek.

Az Újpest immár hat forduló óta veretlen, (a 6. fordulóban elmaradt a MOL Vidi ? ÚFC összecsapás), a Debrecen pedig öt forduló óta nyeretlen a bajnokságban. A hajdúságiak legutóbbi hat találkozójukon nem tudtak győzni a Megyeri úton, az Újpest házigazdaként két döntetlen mellett negyedszer győzte le őket. Sajnos a Loki szurkolók sem tudták ezt a hazaiaknak megbocsátani, mert többször énekelték trágár ritmusukat az újpesti édesanyákról mindkét félidőben. Három hete a Honvéd ellen is vesztésre álltak és 3:0-ra kikaptak a Hungária körúton, ám ott végig sportszerűek tudtak maradni.

Szóljon hozzá!