ZETApress

hírportál

Rekordkísérlet a sportág-választón

XXIII. Nagy SportágválasztóSzáznégy sportágat lehet kipróbálni ingyenesen szeptember 15?16-án péntek-szombaton a Merkapt Sportközpontban a XXIII. Nagy Sportág-választón ? tudtuk meg délelőtt a Groupama Aréna III. emeleti 1. Skyboxában.

Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nagy Sportág-választó kommunikációs igazgatója kiemelte, hogy a sportágak bemutatkozása mellett szombat délben rekordkísérletre is sor kerül. A szabadtéren egyszerre kipróbálható 104 jelenlévő sporttal próbálnak csúcsot dönteni. ? Fontos, hogy Magyarország nagy egyesületei partnereink legyenek! ? mondta Kiss Gergely.

Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója bejelentette, hogy húsz szakosztályukból négy, a vívás, a szinkronúszás, az ökölvívás és a kerékpár vesz részt a kétnapos eseményen, ám a jövőben szeretnének még több szakosztályukkal bekapcsolódni. ? Azt szeretnénk hirdetni, hogy a sport, a mozgás jó dolog, ezért csatlakoztunk a Nagy Sportág-választóhoz! ? mondta Nyíri kiemelve hogy, a szülőket kell rávenni arra, hogy a napi munka után levigyék a gyerekeket sportolni, akik így korán megszerethetik a rendszeres mozgást. Bokszolóikat Kótai Mihály szakosztályvezető képviselte, aki maga is kesztyűt húz majd az eseményen.

Kopcsik Laura junior Eb-bronzérmes taekwondós arról beszélt, hogy nyolc éve egy Nagy Sportág-választón ismerkedett meg a sportággal, mely azóta az életévé vált. Akkor ezt egyik a fiútestvére akarta kipróbálni, aki azóta inkább kézilabdázik. A tehetséges sportolónő hozzátette, hogy nagy vágya kijutni a jövő évi felnőtt világbajnokságra és a 2020-as tokiói olimpiára.

Major János, az Országos Igazgatóság véradás-szervező országos szakmai vezetője elmondta, hogy a Magyar Vöröskereszt is partnere az eseménynek, véradó kamionnal képviselteti magát a szervezet és mindkét napon várja a véradókat. Kérdésemre hozzátette, hogy 18-tól 65 éves korig várják a véradókat, s levett vérüket az OVSZ-ben alapos vizsgálatnak vetik alá a beadás előtt. Előfordult, hogy akkor derült ki a donor Hepatitis C-fertőzöttsége, s mivel a 20-25 évig is lappangó kór ma már szerencsére gyógyítható, de országos szűrése csak kampányjelleggel történik, így az érintett véradó is ennek köszönhette kezelése mielőbbi megkezdését. A májat támadó betegség hétvégi szűréséről idekattintva olvashatunk.

Berecz György tűzoltó ezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület elnöke elmondta, hogy hét végén ők is kitelepülnek a Maglódi út 12/B-be. A szervezők 15-én pénteken a hagyományoknak megfelelően az iskolákat, míg 16-án szombaton a családokat várják 09-től 17 óráig a kőbányai Merkapt Sportközpontban.

Szóljon hozzá!