ZETApress

hírportál

Már a DVSC sem veretlen

Honvéd - DVSCA pályaválasztó Budapest Honvéd tegnap délután 1765 néző előtt 1:0-s félidő után 3:0-ra legyőzte a Debrecen focicsapatát az OTP Bank Liga 6. fordulójában. A kispestiek a Bozsik-stadion újjáépítése miatt már másodszor fogadták soros ellenfelüket a Hungária körúti Új Hidegkúti Nándor Stadionban. Múlt szombati vereségük idekattintva olvasható.

A Honvéd legutóbb tavaly májusban győzte le a DVSC-t, azóta négyszer a hajdú-bihariak nyertek, egy meccsük pedig döntetlenre végződött. A Honvéd az eddigi 5 fordulóban 4 győzelemmel és 1 vereséggel a 2., míg a DVSC 2 győzelemmel és 3 döntetlennek a 4. helyen állt. Az I. félidőben egyértelmű fölényben fociztak a hazaiak: többet birtokolták a labdát, hat kapura lövésük volt, míg a vendégeknek egy sem. A Honvéd a 22. percben Danilo góljával szerzett 1:0-s vezetést, majd továbbra is támadott, de az állás a szünetig nem változott.

Az 57. percben alakította ki első helyzetét a Debrecen, ám Ferenczi János a kapufát találta el. A 78. percben Nagy Sándor kimozdult a DVSC kapujából, a gólhelyzetben lévő Danilo feldobta magát a 16-oson belül. Azt hittük, műesésért megkapja 2. sárgáját (a 4. percben már kapott egyet), Bognár Tamás játékvezető azonban némi habozás után 11-est ítélt, melyet a brazil csatár biztosan értékesített.

A 80. percben bemutatkozott az augusztus 10-én Kispestre igazolt francia David N’Gog, aki korábban 61 mérkőzést játszott a Paris Saint-Germainben a francia I. osztályban, majd Angliában, a Premier League-ben 99 meccsen 12 gólt szerzett és 11 gólpasszt adott. A csatár 2009 novemberében győztes gólt szerzett a Debrecen?Liverpool 0:1-es BL-csoportmeccsen a Puskás Ferenc Stadionban. A 87. percben most is betalált a hajdúságiaknak, beállítva ezzel a 3:0-s végeredményt.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón Herczeg András, a vendégek vezetőedzője nem foglalkozott a 11-essel, mert a bíró közelebb állt tőle az esethez. Azt sajnálta inkább, hogy az I. félidőt átengedték a hazaiaknak, s csak a szünet után ébredtek fel. Supka Attila vezetőedzőtől azt szerettük volna megtudni, vajon a Honvéd az előttünk álló utolsó héten igazol-e még valakit, de nem adott konkrét választ. Mint elmondta, terveik vannak ugyan, de a végső szót a klub büdzséjének függvényében Hemingway úr mondja ki.

Szóljon hozzá!