ZETApress

hírportál

Megbotlott a listavezető

Ferencváros-PaksMár nem százszázalékos a Ferencváros. Az éllovas 1:1-es döntetlent játszott a vendég Pakssal az OTP Bank Liga 5. fordulójában tegnap délután a Groupama Arénában 7147 néző előtt, így már nem százszázalékos a fővárosi együttes, a tolnaiak pedig továbbra is nyeretlenek. A Fradi-kézilabdázónők kupasikeréről idekattintva olvashatunk.

A házigazda a 3. perc elején megszerezte a vezetést ? Ivan Petrjak volt eredményes ?, majd visszafogott tempó mellett megelégedett azzal, hogy az ellenfél térfelén járatta a labdát. A Paks hiába került hátrányba, a védekezésre koncentrált, támadásokat nem tudott vezetni. A félidő derekán Petrjak a kapufát találta el, majd később Botka lövését hárította Nagy bravúrral, ám a két hazai lehetőségtől eltekintve a kapuk nem forogtak veszélyben. A szünetre mégis váratlanul egyenlő állással vonulhattak a csapatok, mert Bertus remek beadását ? a ferencvárosi védelem asszisztálása mellett ? a hosszabbítás 2. percében Hahn a kapuba fejelte.

A II. félidő elején még mindig érződött a hazaiak játékán a bekapott gól, eltelt 15 perc, amíg beszorították a vendégeket. A Paks azonban állta a rohamokat, fegyelmezetten védekezett, és kisebb megingásoktól eltekintve nem engedte kapuja közelébe az ellenfelet. A ferencvárosi szurkolók több alkalommal ütemesen kritizálták kedvenceiket, akik a hajrához érve egyre nagyobb elszántsággal rohamoztak, a győztes gólt azonban nem sikerült megszerezniük. Sőt, majdnem kikaptak: a 85. percben Haraszti ziccerben a keresztlécet találta el.

A Ferencváros a hazai pontvadászatban immár 17 összecsapás óta veretlen, a Groupama Arénában pedig 2017 tavaszán kapott ki legutóbb, azóta 23 találkozón nem talált legyőzőre. A népligeti együttes azonban 2016 áprilisa óta képtelen legyőzni pályaválasztóként a Paksot: egy vereség mellett a legutóbbi három hazai bajnoki találkozón döntetlent játszott vele. Csertői Aurél együttese viszont változatlanul nyeretlen a szezonban: két vereség mellett harmadszor ért el döntetlent.

Kikapott a 2. helyezett

Bp. Honvéd-MOL VidiA címvédő MOL Vidi FC 2007 néző előtt 3:0-ra legyőzte a pályaválasztó Budapest Honvédot tegnap este a labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulójában, így már nincs százszázalékos csapat az élvonalban. A kispestiek otthonuk, a Bozsik Stadion újjáépítése miatt most először fogadták soros ellenfelüket az MTK-pályán, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, ahová a Fradi-meccs után a zsúfolt 1-es villamoson utaztam. A Fradi-drukkerek zöme is leszállt ugyanott.

A Honvéd kezdte lendületesebben a mérkőzést, mégis a Vidi FC előtt adódott igazi gólszerzési lehetőség, de Huszti Szabolcs kihagyta a megítélt büntetőt. Nem sokkal később Kovács István jóvoltából mégis megszerezték a vezetést a vendégek. A kapott gól ellenére a kispestiek irányították a játékot, de egy téves játékvezetői ítélettel megakasztott támadásuk után indított gyönyörű ellenakció végén Huszti kijavította hibáját, s megduplázta a fehérváriak előnyét. Ezt követően még reménytelenebb helyzetbe került a Honvéd, ugyanis utánrúgásért Batik Bencét második sárga lappal kiállította a játékvezető. Innentől a Vidi FC kézben tartotta a találkozót a szünetig.

A folytatásra sem változott a játék képe: az emberhátrányban lévő fővárosiak mentek előre, a Vidi FC viszont sokkal pontosabb volt, és a 3. góllal végérvényesen eldöntötte a 3 pont sorsát. A hátralévő 40 percben komoly tétje nem maradt a meccsnek, mégis mindkét kapu előtt akadtak helyzetek, egyszer például Lazovic a kapufára fejelte a labdát, míg a Vidi FC védelme egy ízben a gólvonalról mentett, de több találat már nem született. A Bajnokok Ligája-selejtező utolsó fordulójára készülő székesfehérváriak továbbra is veretlenek ebben az idényben, szerdán az AEK Athént látják vendégül a Groupama Arénában.

2 hozzászólás

  1. Tegnap este 10.681 néző előtt a Groupama Arénában a BL-selejtező 4. forduló, 1. mérkőzésén MOL Vidi FC – AEK Athén 1:-2 (0:1). Vezette: Rocchi (olasz), gólszerzők: Lazovic (68.), illetve Klonaridis (35.), Bakaszetasz (49.) Sárga lap: Lazovic (25.), Kovács I. (25.), Nego (31.), illetve Klonaridis (25.), Galanopulosz (37.), piros lap: Huszti (22.), illetve Bakaszetasz (54.) ? láttuk az M4 Sporton. Visszavágó augusztus 28-án kedden Athénban.

  2. Nem sikerült a visszavágás: a MOL Vidi FC 1:1-es döntetlent ért el a görög AEK Athén vendégeként, így 3:2-es összesítéssel elveszítette a labdarúgó BL-selejtező utolsó párharcát. Ősszel az Európa-ligában folytathatja nemzetközi szereplését. A Monte-Carloban rendezett délutáni sorsoláson az angol Chelsea, a görög PAOK és a fehérorosz BATE Boriszov lett a magyar bajnok ellenfele a csoportküzdelmekben.