ZETApress

hírportál

Ádám Brno-i sikere

Kakuszi Ádám újabb bravúros pontszerzése: a H-Moto Team 15 éves tehetsége a Sachsenringen elért 11. helye után a Brno-i futamon is az öt pontot érő pozícióban végzett az ADAC Junior Cup elmúlt hétvégi versenyén. Mint csütörtökön megírtuk, a TOP 10-ben akart végezni! Fotóink a H-Moto Team felvételei.

A H-Moto Team csapata ez elmúlt hétvégén is ott volt a versenypályán, mégpedig Brnoban, ahol a MotoGP sztárjai előtt, a világbajnokság betétfutamaként álltak rajthoz az ADAC Junior Cup ifjú tehetségei. A csapat 15 éves tehetsége, Kakuszi Ádám ezúttal is remekül helyt állt, hiszen a 16. rajthelyről indulva végül a 11. helyen végzett, megismételve a Sachsenringen bemutatott bravúros pontszerzését. A csapat azonban nem pihenhet, hiszen a hétvégén Ádám ? szintén a MotoGP sztárjai előtt ? Spielbergben, míg Kovács Bálint 11-én szombaton a Hungaroringen, a Magyar Bajnokság következő fordulójában gurul pályára. Utóbbi helyszín azért is fontos a csapat életében, hiszen a verseny helyszínén rendezik meg a H-Moto Napot.

A H-Moto Team ifjú tehetsége, Kakuszi Ádám az elmúlt hétvégén folytatta szereplését az ADAC Junior Cup sorozatban. A világ egyik legerősebb utánpótlás-bajnokságának mezőnye újra a MotoGP mezőnyével együtt, ezúttal Brnoban állt rajthoz. A 15 éves motoros újfent bebizonyította, milyen jótékony hatással vannak rá a világ legjobbjai, hiszen sikerült megismételnie a Sachenringen nyújtott teljesítményét, azaz ismételten az öt pontot jelentő 11. helyen intették le a futam végén. Ugyanakkor megjegyzendő, hogy Ádám most a 16. rajthelyről tört előre ? ugyanis ezt a pozíciót szerezte meg az időmérőn ?, ám végül öt helyet tudott versenykörülmények között javítani. A 15 éves tehetség azonban nem ülhet a babérjain, hiszen ezen a hétvégén is motorra kell ülnie: ezúttal Spielbergben folytatódik a sorozat, ráadásul zsinórban harmadszor a MotoGP betétfutamaként.

? Mindig feldob, ha a világ legjobbjai előtt motorozhatok. Az edzéseken kifejezetten jól érzetem magam, ráadásul a második időmérő végére a tavalyi legjobb köridőmhöz képest több mint két másodpercet tudtam javítani. A versenyen végig egy ötös bolyban csatáztam, amiből most a lehető legjobban jöttem ki, hiszen a verseny utolsó kanyarjában még előzni tudtam egyet, így sikerült beállítanom az idei legjobb eredményemet, azaz ismét a 11. helyen zártam. Külön öröm a számomra, hogy az utolsó körben, valamennyi szektorban a legjobbamat értem el, és csak négy tizeddel maradtam el az időmérős legjobbamtól. Lélekben már most készülök a hétvégi versenyemre, hiszen újfent a MotoGP betétfutamaként lesz Spielbergben megrendezve a következő futamunk, remélem, ott sem fogom alább adni! ? mondta Kakuszi Ádám.

A csapat életében most jön el az egyik ? ha nem a legfontosabb ? hétvége, hiszen a Hungaroringen egyrészt folytatódik a Magyar Bajnokság, ahol Kovács Bálint ismét győzni szeretne az idénynyitóhoz hasonlóan az ezresek között, másrészt a verseny helyszínén tartja a magyar csapat az immáron hagyománnyá vált H-Moto Napot. Utóbbin véradással is szeretnék segíteni a bajba jutottakat, illetve szeretnék vendégül látni leghűségesebb szurkolóikat, hogy aztán közösen drukkoljanak Bálint sikeréért.

Szóljon hozzá!