ZETApress

hírportál

Hőség ellen föld alatti bringaverseny!

Jön a 9. Underworld Kupa! Úgy tűnik, hogy a kánikula augusztusban is kitart, így aki enyhülésre vágyik, annak a föld alatt kell menedéket keresnie ? tudatták a szervezők.

Szerencsére a kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő MOFÉM Underworld Kupa kiváló lehetőséget kínál a bringásoknak, hogy a megszokottól eltérő helyszínen, speciális körülmények között versenghessenek! Augusztus 11-én szombaton ismét a kőbányai pincerendszerbe csábítják némi hűsölésre a mountain bike-osokat, ahol a télen-nyáron állandó, 17 fokos levegő garantált felfrissülést biztosít. Viszont, ami az egyik oldalon jutalom, az a másik oldalról nézve kihívás, hiszen a Merkapt Sportközpontból a kőbányai pincerendszer mélyére vezető pálya 1,6 km-es körén rengeteg impulzus éri a résztvevőket.

A kinti hőség után kellemes a hűs járatokba leszáguldani, azonban onnan visszatérni a napra, már nem annyira jóleső. Ugyanezt elmondhatjuk a fény és a sötét kapcsán is, hiszen a nappali verőfényről kell körönként a pince sötétjébe bevágtatni, majd újra ki. És akkor a csúszós betonról, a sok fordulóról, a magas páratartalomról nem is beszéltünk. Egy szó, mint száz, nem fog unalmasan telni a szombatja annak, aki benevez a MOFÉM Underworld Kupára!

A verseny, a szokásos módon, öt futamban kerül lebonyolításra. Az első etap ezúttal is a próbafutamosoké, akik nyugodtabb körülmények között kóstolhatnak bele a pinceversenyzés élményébe. Nagyobb tempót és izgalmas csatákat ígér az U19-es korosztály és a női indulók futama, ők 10.20-kor rajtolnak. A délutáni futamokban pedig a felnőtt férfiak, a Master 1-es korúak, végül a 40 felettiek mérik össze az erejüket, akik garantáltan hatalmas küzdelmet vívnak majd a minél jobb helyezésekért.

Az előnevezés szerdáig tart, a részvételi díj augusztus 8-án szerdáig 5000 forint, míg a helyszínen 7000 forint. Nevezni az Underworld Kupa weboldalon lehet, azonban a nevezés leadásakor csak a várólistára kerül fel az indulni szándékozó versenyző, a rajtlistára a nevezési díj beérkezése után kerül át mindenki, azaz a nevezés önmagában nem garantál indulási helyet, az csak a nevezési díj megfizetésével fixálható. Fontos információ, hogy az 5. futam (azaz a 40 év felettiek menete) gyakorlatilag megtelt, már csak egy-két szabad hely van. A versenyről minden információ megtalálható a rendezvény honlapjának kiírás és pálya menüpontjában, ahol a futamok telítettsége is ellenőrizhető, az esetlegesen felmerülő további kérdésekkel kapcsolatban pedig a GYIK menüpont átolvasását ajánlják a szervezők.

Szóljon hozzá!