ZETApress

hírportál

Rajtra kész a fesztivál

22. Cell-Cup Kézilabda Fesztivál VeszprémAusztria, Belgium, Csehország, Franciaország, Feröer Szigetek, Izland, Izrael, Kuvait, Lengyelország, Németország, Norvégia, Oroszország, Románia, Szaúd-Arábia és Magyarország 103 csapatával idén már 22. alkalommal rendezik meg a Cell-Cup Nemzetközi Kézilabda Fesztivált augusztus 12-e és 18-a között.

A 15 ország tornája Veszprém város kiemelt rendezvénye, Magyarország legnagyobb kézilabda fesztiválja dr. Simicskó István tiszteletbeli és dr. Szabó Tünde sportért és ifjúságért felelős államtitkár fővédnökségével, valamint Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Porga Gyula polgármester, Némedi Lajos alpolgármester védnökségével, a veszprémi és az érintett települések önkormányzatainak támogatásával.

Közép-Európa legnagyobb nemzetközi kézilabda fesztiváljára a nevezések lezárta után ebben az évben 15 ország több mint 103 csapata jelentkezett, amelyek között nagy múltú, ismert klubok utánpótlás-együttesei is vannak összesen 4 korosztályban, férfi/fiú és női/lány 8 kategóriában ? tudatta Solt Nóra.

A Cell-Cup mérkőzései több helyszínen zajlanak. Veszprém mellett Alsóörs, Balatonfüred, Várpalota is helyet biztosít a látványos küzdelmeknek összesen 10 sportcsarnokban. A legjobbak a 6000 fő befogadására alkalmas Veszprém Arénában mérkőznek meg egymással, olyan nagyszerű hangulatban és környezetben, amely a Bajnokok Ligája legizgalmasabb összecsapásait idézi.

A helyezett csapatok érem-, oklevél-, az elsők pedig egyedi korona díjazásban és értékes sportfelszerelésben részesülnek. Kategóriánként a legjobb játékos különdíjat vehet át. Díjazásra kerül a legszebb népviseletben megjelenő, a nyitógálán a legjobb hangulatot teremtő és a legsportszerűbb csapat is.

A sport mellett számos szabadidős program közül is választhatnak a résztvevők. A mérkőzésekre, az impozáns nyitó- és zárógálára várják a nagyközönséget is, hiszen garantált a jókedv és a színvonalas szórakozás mindenki számára. A rendezvény részletes programja idekattintva tekinthető meg. A kézilabda fesztiválra Európa számos országából 18 nemzetközi és 10 magyarországi MKSZ játékvezetői páros érkezik.

? Az idei Cell-Cup az elmúlt évek jó hagyományait és megszokott magas színvonalát igyekszik továbbvinni. A Cell-Cup Európa egyik legnagyobb kézilabda fesztiválja minőségi mérkőzésekkel és számtalan programmal, ahol a kézilabda sport szerelmesei hat fantasztikus napot tölthetnek el együtt. A szakmaiság, a felkészültség, a sportszakmai beszélgetések, az izgalmas mérkőzések, elődöntők és döntők mellett fantasztikus programok, karneváli hangulat, szórakozás várja a sportolókat, csapatvezetőket, szülőket, nézőket ? egyszóval mindenkit, mert a Cell-Cupon nincsenek vesztesek! ? mondta Süle Nándor, a fesztivál megálmodója és fő-szervezője. Az elmúlt 21 évben 55 országból 2135 csapat több mint 39.240 versenyzője fordult meg a Nyugat-Dunántúlon.

A Cell-Cup Nemzetközi Kézilabda Fesztivál 1997. augusztus 17-én indult útjára a Vas megyei Celldömölk városában. Ebben az évben négy korosztályban 42 együttes szerepelt az eseményen 7 országból. A színvonalas rendezésnek köszönhetően a résztvevő csapatok száma folyamatosan nőtt, így a kisvárosi helyszín már nem bizonyult elegendőnek a fesztivál lebonyolításához. Előbb Pápára, majd 2005-től Veszprémbe költözött a Cell- Cup rendezvény. A részvevő országok száma pedig egyre többször meghaladta a húszat. A szervezők mindig is fontosnak tartották az esemény fesztivál jellegét, azaz a sport mellett kulturális és szabadidős programot is kínáltak a sportolóknak és a vendégeknek.

Szóljon hozzá!